Daisyspeler

Daisyspeler proberen?

Om voor kinderen met dyslexie het lezen toegankelijker te maken biedt Stichting Aangepast Lezen gesproken boeken aan. Het gesproken boek (in Daisy-formaat) biedt een kind auditieve ondersteuning, en verhoogt de leessnelheid en vergroot het leesbegrip. De gesproken boeken van Aangepast Lezen kunnen met een Daisyspeler worden beluisterd. Om het lezen voor kinderen met dyslexie aantrekkelijker te maken heeft Aangepast Lezen een Daisyspeler uitleenservice opgezet.

De gratis Daisyspeler uitleenservice is voor ouders die graag vrijblijvend willen ontdekken of hun kind bij het gebruik van een Daisyboek gebaat is. De Daisyspeler kan voor een periode van zes weken geleend worden en Aangepast Lezen stelt een aantal leesboeken (naar keuze) beschikbaar. De school is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van lesstof in Daisy-formaat. Is er geen lesstof op school beschikbaar, dan kan er contact met Dedicon in Grave worden opgenomen via educatief.dedicon.nl.
 

  • Het uitlenen van de Daisyspelers wordt geregeld door Optelec Nederland te Barendrecht, tel. 088-678 3513. Op nl.optelec.com vindt u meer informatie.
  • Voor meer informatie over gesproken boeken van Aangepast Lezen, en/of de dienstverlening aangepast lezen in het algemeen kunt u contact opnemen met Stichting Aangepast Lezen, tel. 070 - 338 15 00 of kijk op www.aangepastlezen.nl