Opvoeden, gedrag en ontwikkeling

Visual_gedrag_smileys_hires

 

Som kun je een steuntje in de rug gebruiken. Bij een opvoedvraag, onzekerheid over de ontwikkeling van je kind of iets praktisch, bijvoorbeeld als je kind zich slecht kan concentreren in de klas. Op deze pagina verzamelen we tips voor je die jou en jouw kind helpen in de opvoeding en ontwikkeling.

 

Betere concentratie

Het ABC biedt een Cogmedtraining aan voor kinderen om zich beter te leren concentreren op hun schoolwerk in de klas. Door je aandacht te richten op één taak. Het oefenen leert je om beter informatie te onthouden en de aandacht bij de les te houden.

Lees meer

 

Positief opvoeden

Als het over het opvoeden van kinderen gaat, heeft iedereen een mening. Maar hoe weet je wat werkt en het bij jou past? Positief Opvoeden, Triple P helpt ouders en opvoeders hierbij.

Positief Opvoeden

 

Sam!

Zit je ergens mee en weet je even niet meer wat te doen? Sam is een laagdrempelig digitaal platform waar je als ouder, verzorger of jongere uit Amsterdam antwoord vindt op opgroei- en opvoedvragen. Je kunt eenvoudig een afspraak maken met een hulpverlener, een Sam.

Naar de website van Sam!

 

GroeiApp

Wat iedere ouder zich regelmatig afvraagt: groeit mijn kind goed? Gelukkig is dat bijna altijd het geval. Wil je zien hoe je kind groeit? Houd dan online een persoonlijk Groei-dossier van je kind bij.

Download de app (gratis in de App Store en Google Play) en maak een groeiboek voor je kind met groeicurves, ontwikkelingsmijlpalen, foto’s, leuke berichten en meer. Naast het groeiboek biedt de app ook duidelijke en onafhankelijke informatie over ontwikkeling en opvoeden.

Ook te gebruiken via:
banner groeiapp 3