Stage Bedrijfskunde/Organisatiekunde

HBO of Universitair niveau

Bij Het ABC werken zo’n 85 onderwijsexperts, die door hun diensten aan scholen allemaal een bijdrage leveren aan virtuoos onderwijs. Zij ondersteunen scholen en leerkrachten in het vorm geven van De Virtuoze School en het vak van leerkracht in deze tijd. Daarnaast begeleidt Het ABC kinderen waarbij het leren niet vanzelf gaat zoals kinderen met dyslexie, gedragsproblemen of rekenproblemen. Door inzichten te delen werkt Het ABC aan duurzame onderwijsverbetering, -vernieuwing, en –ontwikkeling. Dit doen we met passie, een heldere visie en een stevige positie in het grootstedelijke onderwijs.

De stageplaats

Vanaf september 2016 zijn er binnen de bedrijfsvoering van Het ABC twee stageplaatsen beschikbaar voor enthousiaste studenten bedrijfskunde, organisatiekunde of informatiemanagement (voltijds of deeltijd). Je loopt 3 tot 5 dagen stage per week en het liefst voor een langere periode (6 tot 10 maanden).

Gedurende je stage houd je je bezig met procesoptimalisatie. Je richt je op de ondersteunende bedrijfsprocessen en onderzoekt wat nodig is om efficiënter en meer resultaatgericht te werken en te organiseren. Je let daarbij op het gewenste resultaat, de structuur, de financiën en de werkprocessen, maar natuurlijk ook op de “zachte” kant zoals de mensen en de cultuur. Door jouw onderzoek, maar ook door jouw praktische inbreng om tot duidelijke werkmethoden te komen, zorg je ervoor dat binnen Het ABC de onderwijsexpert-teams en de bedrijfsvoering slimmer en efficiënter gaan functioneren. In overleg worden de exacte werkzaamheden gedurende je stage verder vastgesteld.

Wat bieden wij?

  • Een interessante afstudeer- en meewerkstage met veel ruimte voor eigen inbreng voor studenten bedrijfskunde, organisatiekunde, informatiemanagement.
  • Goede stagebegeleiding van professionals in de bedrijfsvoering.
  • Als stagiair maak je deel uit van een grotere groep kenniswerkers. Zo heten bij ons de trainees en stagiaires die binnen Het ABC op vele verschillende plekken en vanuit verschillende studies werkervaring opdoen. Deze groep heeft intervisiebijeenkomsten en inspireert elkaar. Zij werken soms ook samen aan projecten.
  • Leuke en kundige collega’s binnen een eigen team waar je als teamlid deelneemt aan teambijeenkomsten en interne inspiratie en scholingsdagen. Je werkt samen én je leert van elkaar.
  • Een stagevergoeding gebaseerd op het aantal dagen dat je stage loopt per week.

Wie ben jij?

  • Een 3e- of 4e jaars student die een opleiding op WO of HBO niveau volgt in de richting van Bedrijfskunde, Organisatiekunde, Informatiemanagement en die graag bedrijfsprocessen wil optimaliseren en praktisch in staat is daarin ook verbeteringen aan te brengen.
  • Je bent organisatorisch en communicatief sterk. Daarbij ben je pro actief, flexibel, betrokken, initiatiefrijk, open en zelfstandig. Bij voorkeur heb je al ervaring opgedaan met bedrijfsprocessen in vorige stages.

Solliciteren

Denk jij dat je met jouw achtergrond een bijdrage kunt leveren aan onze organisatie en wil je in aanmerking komen voor deze interessante stageplaats, stuur dan je motivatiebrief en CV naar werkenbij@hetabc.nl o.v.v. stage bedrijfsvoering. Omschrijf hierin ook duidelijk aan welke eisen je stage moet voldoen. De gesprekken worden gevoerd op basis van binnenkomst van de sollicitaties. Mocht je brief geselecteerd worden, dan nodigen we je gelijk uit voor een gesprek.