Wij zoeken:

Dyslexiebehandelaar (18-21 uur)

 

Het ABC is al 45 jaar lang het expertisecentrum voor het onderwijs in de regio Amsterdam. Het ABC levert met hoofd, hart en handen expertise die gericht is op waarden gedreven kwaliteitsverbetering in het onderwijs. Altijd in de context van de school, de leerkracht, de leerling en de ouders. Met ruim zeventig deskundige psychologen, orthopedagogen, taal-reken en gedragsdeskundigen zorgen we elke dag weer dat alle talenten optimaal worden benut, zowel voor scholen als voor leerlingen. Voor ons team Diagnostiek en Behandeling zoeken wij per direct een

Dyslexiebehandelaar (18-21 uur per week)

Als behandelaar voer je behandelingen uit bij leerlingen die daar volgens het Protocol Dyslexie Diagnostiek & Behandeling voor in aanmerking komen. Je maakt afspraken met ouders en school, voert de behandelingen uit (vaak op locatie- zo dicht mogelijk bij het kind) zorgt voor de verslaglegging en voert de (evaluatie)gesprekken met ouders en school. Je hebt passie voor het behandelen van kinderen en je bent in staat mee te denken over complexe vraagstukken en het dyslexiebeleid op scholen. Je hebt kennis van co-morbiditeit en dyslexie en kunt complexe arrangementen uitvoeren. Ook zet je je graag in om de kwaliteit van behandelingen te verbeteren en mee te denken met nieuwe projecten die lopen. Je ziet kansen, kunt creatief zijn en weet wat er nodig is binnen het vakgebied om goede zorg te kunnen leveren. En dit alles in een inspirerende omgeving met fijne collega’s en een hoofdbehandelaar waar je op terug kunt vallen en je vragen aan kunt stellen.

Je profiel:

  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding logopedie met specialisatie dyslexie óf een afgeronde universitaire opleiding (Ortho)Pedagogiek of Psychologie bij voorkeur met basisaantekening diagnostiek (BAPD of NVO).
  • Je hebt een SKJ-registratie (niet noodzakelijk als logopedist).
  • Je hebt ruime en aantoonbare ervaring in het uitvoeren van dyslexiebehandelingen (bij voorkeur de Eduniek dyslexie behandelmethode of de ONL-methode).
  • Je hebt ervaring in gespreksvoering met kinderen en ouders en bezit uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je hebt een enthousiaste, proactieve en coöperatieve instelling.
  • Je bent flexibel en bereid om te reizen naar de diverse locaties in de stad.
  • Je bent minimaal 3 dagen per week beschikbaar.

Verder werkt het zeker in je voordeel als je ook dyslexieonderzoeken kunt doen, je een Pabo-achtergrond hebt en mogelijkheden hebt om ook op zaterdag te werken.

Wij bieden jou:

Een gezellig en enthousiast team binnen een ambitieuze organisatie met visie. Er is intervisie en er zijn diverse mogelijkheden om je te ontwikkelen binnen de organisatie. Inschaling van de functie is volgens de cao AOJ in schaal 9 (min 2506,- en max 3760,- bij een fulltime aanstelling en afhankelijk van je ervaring). Je bent aangesloten bij pensioenfonds ABP.

Enthousiast geworden?

Wil je graag bij Het ABC komen werken dan kun je je brief en CV tot het nieuwe jaar sturen naar werkenbij@hetabc.nl o.v.v. “dyslexiebehandelaar”. De selectiegesprekken zullen in januari 2018 plaatsvinden. Voor informatie over de inhoud van de functie kun je mailen met onze hoofdbehandelaar Mariette Sibbing: msibbing@hetabc.nl Voor meer informatie zie de website van Het ABC www.hetabc.nl