Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het ABC 45 jaar – Ethiek en de leraar

21-06-2018, 16:00 - 19:00

Hoe doe je het juiste in een veeleisende en ongeduldige tijd?
Op exact de dag dat we 45 jaar bestaan staan we stil bij dit actuele vraagstuk met twee topsprekers die dit vanuit verschillende invalshoeken bekijken. 

Gert Biesta is inmiddels een zeer bekende naam in het onderwijs. Hij is onderwijspedagoog en hoogleraar Educatie aan de Brunel Universiteit London. Ook is hij sinds 2015 geassocieerd lid van de Onderwijsraad in Nederland. Hij is internationaal erkend specialist op het gebied van pedagogiek. Zijn visie op de drie doeldomeinen (kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming) vormt een belangrijk uitgangspunt in bijvoorbeeld Curriculum 2032. Wij hebben onze visie van de Virtuoze School, het waardengedreven onderwijs, voor een groot deel op zijn gedachtengoed gebaseerd. Hoe kunnen waarden je helpen in deze tijd? En ben je er als je je waarden op een rijtje hebt, of is voortdurend onderhoud nodig?

 

 

Edgar Karssing is minder bekend in onderwijsland. Hij is universitair Hoofddocent Beroepsethiek en integriteitsmanagement aan de Universiteit van Nyenrode en een begenadigd spreker. Hij maakt furore met zijn boek “De oplossing is het probleem niet”, waarin hij het begrip ‘moresprudentie’ introduceert. Karssing bekijkt hoe je een integere cultuur in de praktijk realiseert. Hij plaatst problemen rondom ethiek, integriteit en compliance in perspectief en wijst oplossingsrichtingen aan.

Natuurlijk sluiten we af met een borrel met daarbij ruime gelegenheid om met elkaar na te praten.

Datum: donderdag 21 juni 2018
Inloop: 15.30 uur
Aanvang: 16.00 uur
Borrel: 18.00-19.00 uur

Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

Meer informatie & aanmelden

Ook nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan via onderstaand formulier.
Neem voor meer informatie contact op met een van onze klantmanagers of adviseurs.

Ben je (oud) ABC medewerker? Kijk dan hier.

Lees hier meer over ons 45 jarig bestaan.