Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amsterdamse Klas on tour: bijeenkomst nieuwkomersonderwijs

13-04-2017, 16:00 - 18:00

Onderwijs voor nieuwkomers is een steeds groter en belangrijker thema in het Amsterdamse onderwijs. Amsterdamse leraren leveren een enorme prestatie om het instromen van deze groep in het onderwijs zo soepel mogelijk te laten verlopen. Tegelijkertijd blijkt dat er ook veel vragen en verschillende werkwijzen bestaan. Daarom wordt op donderdag 13 april een editie van De Amsterdamse Klas on tour georganiseerd, gericht op onderwijs voor nieuwkomers. Het programma wordt samengesteld op basis van de vragen en wensen van Amsterdamse leraren.

Mogelijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

• Nieuwkomersonderwijs en internationale schakelklassen
• Ervaringen van leerkrachten uit de praktijk
• Doorstroom nieuwkomers naar het reguliere onderwijs en naar het vervolgonderwijs
• Sociaal emotionele problematiek van nieuwkomers

 

Daarnaast willen we de inspanningen van Amsterdamse leraren op het gebied van nieuwkomersonderwijs niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Wethouder Simone Kukenheim zal dan ook aanwezig zijn om stil te staan bij de behaalde resultaten.

Meld je nu aan via deze link en laat ons weten waar jij het tijdens de bijeenkomst graag over wilt hebben. Het definitieve programma, inclusief sprekers, wordt op basis daarvan samengesteld en later bekend gemaakt. Deelname aan de bijeenkomst is gratis en na afloop is er mogelijkheid om na te praten met hapjes en drankjes.

Lijkt het jou nuttig om een aantal keer per jaar samen te komen met andere (nieuwkomers)leerkrachten om ervaringen uit te wisselen en voor bijscholing? Door deel te nemen aan het netwerk voor nieuwkomersleerkrachten kun je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, zowel stedelijk als landelijk.Kijk hier voor meer informatie over het Netwerk Nieuwkomers. Het ABC geeft ook trainingen op het gebied van nieuwkomers, zoals de Starttraining NT2, Zien is Snappen en Welkom in mijn klas.

Het programma is onderdeel van de Amsterdamse Klas on tour, een serie pop-up onderwijsbijeenkomsten voor Amsterdamse leraren waarbij zij zelf bepalen waar over gesproken wordt. Meer weten over De Amsterdamse Klas en De Amsterdamse Klas on tour? Kijk op http://www.facebook.com/amsterdamseklas.

 

Lees hier de blog van Moniek Sanders: ‘Anders kijken naar nieuwkomers’