Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Conferentie Wetenschap & Technologie 2018

21-03-2018, 12:30 - 18:00

In de regio’s Noord-Holland en Flevoland vinden er op basisscholen mooie, vernieuwende en innovatieve Wetenschap & Technologie projecten plaats.
Op woensdagmiddag 21 maart 2018 maakt u tijdens de EWT-conferentie in NEMO Science Museum kennis met deze projecten. Hoor van scholen en EWT-partners hoe zij W&T projecten hebben vormgegeven, ontdek wat EWT-partners voor u kunnen betekenen en zet W&T in op uw eigen school!

Programma

Voor schoolbesturen is er op deze dag een inspirerende bijeenkomst georganiseerd om kennis te maken met de implementatie van wetenschap en technologie in het onderwijs. Daarna begint het programma voor leerkrachten met een lezing verzorgd door het Nuon Solar Team, gevolgd door twee praktische workshoprondes waarin wetenschap en technologie in de klas centraal staan. Tijdens de workshops presenteren scholen en EWT-partners hun projecten samen.

12.30 – 13.00 uur Ontvangst schoolbestuurders
13.00 – 14.00 uur Bijeenkomst schoolbestuurders
13.45 – 14:15 uur Ontvangst leerkrachten
14.15 – 15.15 uur Welkom en lezing leerkrachten
15.15 – 16.15 uur Workshopronde 1
15.15 – 16.15 uur Pauze
16.30 – 17.30 uur Workshopronde 2
17.30 uur Borrel & Bites

Het ABC verzorgt deze middag twee workshops:

  • Maakonderwijs: Aan de slag met ontwerpen voor 3D-printen (Ronde 1 – Workshop A)
    In deze workshop geven wij een inkijkje in de wijze waarop u als leerkracht aan de slag kunt met ontwerpen voor 3D-printen. Wij laten zien hoe de mogelijkheden van 3D-printen de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt, hoe u kunt starten met een tekenprogramma en welke mogelijkheden er zijn om uw ontwerp te printen. Wij plaatsen het 3D-printen binnen het kader van onderzoekend en ontwerpend leren.
  • Maakonderwijs: Aan de slag met ontwerpen voor 3D-printen voor gevorderden (Ronde 2 – Workshop G)
    In deze workshop brengen wij een verdiepingsslag aan voor leerkrachten die al ervaring hebben met 3D-printen en geven een inkijkje in de wijze waarop u als leerkracht aan de slag kunt met ontwerpen voor 3D-printen. Wij laten zien hoe de mogelijkheden van 3D-printen de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt, hoe u kunt starten met een tekenprogramma en welke mogelijkheden er zijn om uw ontwerp te printen. Wij plaatsen het 3D-printen binnen het kader van onderzoekend en ontwerpend leren.

Datum & locatie

Wanneer: Woensdag 21 maart 2018
Waar: NEMO Science Museum te Amsterdam
Voor wie: Bestuurders, schoolleiders, techniekcoördinatoren en leerkrachten uit het basisonderwijs Noord-Holland en Flevoland
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden
Aanmelden: Via het formulier op de EWT-website: www.iederkindeentalent.nl/conferentie-2018