Laden Evenementen

« All Evenementen

Het ABC Symposium – Wat kan wél?!

23-05-2019, 15:30 - 19:00

Het ABC krijgt steeds meer landelijke zichtbaarheid en betekenis. We leggen met kennis, kunde, lef en compassie – vanuit diverse expertises- verbinding op alle niveaus in en rond het onderwijs. Daardoor bevorderen we dat alle kinderen de beste kansen krijgen en kunnen pakken. Met beter onderwijs zijn onze kinderen nog beter in staat om hun talenten te ontwikkelen in lijn met hun ambities, in een democratische en bloeiende samenleving.

Dit schooljaar staat bij ons in het teken van ‘Wat kan wél?!’. Dit thema staat dan ook centraal tijdens ons jaarlijks symposium op donderdag 23 mei 2019. Noteer het alvast in je agenda en meld je direct aan via onderstaand formulier!

Wouter Hart is deze middag de keynote spreker. 
Wouter is o.a. auteur van de boeken ‘Verdraaide Organisaties’ en ‘Anders Vasthouden’. Vanuit zijn creatieve, niet bedrijfskundige achtergrond onderzoekt hij de patronen onder het huidige organisatiedenken en hoe met minder beheersbaarheid veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd. Hij laat zien hoe we door een andere bril naar organiseren kunnen kijken. Wouter stelt dat wanneer je vanuit de bedoeling kijkt (zie model) en de leefwereld voorop zet, je zult ervaren dat systeemwereld langzamerhand vanzelf eenvoudiger en meer ondersteunend wordt. In de leefwereld zal de verantwoordelijkheid daardoor toenemen.

Wouter stelt steeds de vraag wat nu je werkelijke opdracht is als professional. Ben je uitvoerder van het protocol, de norm of het format? Of ben je de eerst verantwoordelijke om de bedoeling en de wijsheid áchter het format te benutten in de oplossing die je creëert? Hij constateert dat binnen veel organisaties de wens klinkt om terug te keren naar de bedoeling. En dat het eigenaarschap dichter in de praktijk moet komen te liggen. Maar tegelijkertijd blijven de besturing en het toezicht de professionals benaderen als ‘uitvoerders’. Dus de vraag is: wat is er nodig is om de leerling of professional werkelijk tot de start van de oplossing te maken?

Virtuoze Leraar van het Jaar nominatie

We maken deze middag ook de ‘Virtuoze Leraar’ van het jaar bekend.
Ken jij iemand die het verdient om in het zonnetje gezet te worden?
Laat het ons weten via www.hetabc.nl/virtuoze-leraar-jaar.

Aanmelden Het ABC Symposium - Wat kan wél?!