Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het ABC Symposium – Wat kan wél?!

23-05-2019, 15:30 - 19:00

Het ABC krijgt steeds meer landelijke zichtbaarheid en betekenis. We leggen met kennis, kunde, lef en compassie – vanuit diverse expertises- verbinding op alle niveaus in en rond het onderwijs. Daardoor bevorderen we dat alle kinderen de beste kansen krijgen en kunnen pakken. Met beter onderwijs zijn onze kinderen nog beter in staat om hun talenten te ontwikkelen in lijn met hun ambities, in een democratische en bloeiende samenleving.

Dit schooljaar staat bij ons in het teken van ‘Wat kan wél?!’. Dit thema staat dan ook centraal tijdens ons jaarlijks symposium op donderdag 23 mei 2019. Noteer het alvast in je agenda en meld je direct aan via onderstaand formulier!

Hierbij nodigen we jullie graag uit voor ons symposium op 23 mei aanstaande. Na het succes van vorig jaar is het ook dit jaar weer gelukt om een tweetal fantastische en inspirerende sprekers te vinden, die met elkaar én met jullie in de zaal in gesprek zullen gaan. Wouter Hart is een inspiratiebron voor velen die de regels de rug willen toekeren en weer willen doen wat juist is. Erik Schwab maakt dit al jaren mogelijk op zijn school in Nieuw West. Dat wordt dus een boeiende middag!

Bij Het ABC zetten we, geïnspireerd door Gert Biesta, de bedoeling van het onderwijs centraal (volwassen in de wereld staan), en kijken we wat in welke situatie en bij welke ambitie nodig is. Ook bij Wouter Hart gaat het om de bedoeling: werken volgens wat in de praktijk nodig is, als midden tussen controle en vertrouwen. In zijn boek Anders Vasthouden beschrijft hij hoe je het oplossend vermogen in de praktijk kunt versterken. In het onderwijs spreken we graag over eigenaarschap en de lerende organisatie. In zijn keynote neemt Wouter Hart ons mee in zijn gedachtegoed en geeft hij 9 sleutels om hier in de dagelijkse praktijk mee aan het werk te gaan.

Erik Schwab is sinds 2000 schoolleider van de Openbare Daltonbasisschool De Horizon in Nieuw West. Zijn leiderschapsstijl kenmerkt zich door het vergroten van eigenaarschap bij álle betrokkenen van de school: de leerkrachten, IB’ers, ondersteunend personeel én de kinderen en de ouders. En niet pas sinds kort, maar al sinds jaren. Met succes, want zijn school staat er goed voor en wordt gedragen door de medewerkers. Erik zal reflecteren op de keynote van Wouter Hart en de concrete vertaling maken naar zijn praktijk als schoolleider in Amsterdam.

Je kan je via onderstaand formulier opgeven voor dit symposium.

Programma:
15.30 uur: inloop.
16.00 tot 18.00 uur: symposium
Vanaf 18.00 uur:  borrel.
Locatie: Cultureel Educatief Centrum (CEC café/exporuimte). Bijlmerdreef 1289, Amsterdam Zuidoost.

<< routebeschrijving CEC>>

Tot ziens op 23 mei!

Virtuoze Leraar van het Jaar nominatie

We maken deze middag ook de ‘Virtuoze Leraar’ van het jaar bekend.
Ken jij iemand die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? En die daarbij kans maakt op een bedrag van €1500,- vrij te besteden aan een van onze producten?
Laat het ons weten via www.hetabc.nl/virtuoze-leraar-jaar.

Aanmelden Het ABC Symposium - Wat kan wél?!