Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het jonge kind met specifieke onderwijsbehoeften

18-05-2016, 14:30 - 17:00

Gedrag is een boodschap.

Wil je meer kennis en inzicht in de doorgaande ontwikkeling van het jonge kind van 0 tot 7 jaar? In deze laatste module van de Leergang Jonge Kind leer je welke ondersteuning je kunt bieden om zo een waardevolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het jonge kind.

Deze module bestaat uit twee bijeenkomsten en is toegespitst op jonge kinderen met specifieke onderwijsbehoeften en hun plek binnen de groep.

Essentie

Jonge kinderen ontwikkelen zich in samenhang binnen een betekenisvolle en spelmatige context. In deze module staat het kind met speciale onderwijsbehoeften centraal. Deze kinderen vragen vaak om een specifiek andere aanpak.

De volgende vragen komen o.a. aan de orde:

  • Welke betekenis kun je geven aan het gedrag van jonge kinderen?
  • Welke specifieke onderwijsbehoeften hebben kinderen met druk en impulsief gedrag &/ communicatieve belemmeringen?
  • Wat doe ik al, wat zijn mijn kwaliteiten op het gebied van gedrag en emotie? Hoe maak ik contact met kinderen en ouders?
  • Welke vaardigheden en attitude vraagt dit van de leerkracht/professional?
  • Hoe kom ik tot verandering vanuit de ecologie van het kind? Wat zijn de stappen die we gezamenlijk kunnen zetten?

Werkwijze

Deze module bestaat uit twee bijeenkomsten, met daarin een combinatie van theoretische verdieping, in gesprek gaan, brainstormen, opdracht maken en filmanalyses maken en bespreken. Het biedt deelnemers doorleefde kennis en vaardigheden met het besef dat alle situaties uniek zijn. Via aanvoelen en invoelen naar veranderen.

Kosten

De kosten voor deze module (2 bijeenkomsten) bedragen € 250,- per persoon. Per onderbouwteam: in overleg.

Data/locatie

Dit programma vindt plaats op woensdagmiddag 18 mei en 8 juni van 14.30-17.00 uur.

We starten in september 2016 met een nieuwe Leergang Jonge Kind. Deze leergang is ter validatie ingediend bij Registerleraar. Data komen binnenkort op de website. Maatwerk met een eigen team en data is mogelijk. Neem daarvoor contact op met Ineke van der Schuyt, ivanderschuyt@hetabc.nl

Aanmelden