Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass Het Rekenmuurtje

12-06-2019, 14:00 - 17:00

Op woensdag 12 juni vindt de tweede Masterclass Rekenen 2019 voor het Expertisenetwerk Rekenen plaats. Lex Gall verzorgt deze middag de masterclass.Tijdens deze masterclass ga je aan de slag met het Rekenmuurtje.

Over Het Rekenmuurtje

Veel leerlingen hebben moeite met het vlot uitrekenen van de basisbewerkingen bij het rekenen. Onderzoek heeft het effect van automatiseringstekorten op het leren rekenen in beeld gebracht. In deze masterclass krijgt u inzicht in de relatie tussen het goed uitvoeren van oplossingsprocedures (Power) en geautomatiseerde/gememoriseerde beheersing (Speed) van onderliggende somtypen. We hebben de relatie tussen deze sommen voor leerlingen en leerkrachten gevisualiseerd in een rekenmuurtje.

Programma woensdag 12 juni.

  • Welkom en opening
  • Kennismaking met het rekenmuurtje: Theoretische achtergrond en opbouw
  • Uitwisseling vragen en ervaringen
  • Borrel

Over Lex Gall

Lex Gall heeft na zijn onderwijsloopbaan van meer dan 20 jaar in het Speciaal Basisonderwijs en regulier primair onderwijs zijn werkzaamheden voortgezet als onderwijsadviseur. Als adviseur is hij betrokken geweest bij
verschillende schoolverbetertrajecten op het gebied van rekenen. Sinds 3 jaar is hij actief bij de verdere ontwikkeling van de profieltoets rekenen. Momenteel werkt hij aan implementatietrainingen bij nieuwe rekenmethodes.

Klik hier voor meer informatie over het Expertisenetwerk (een losse masterclass volgen is ook mogelijk).

Graag bij interesse onderstaand formulier invullen.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.

Aanmelden via onderstaand formulier

Lidmaatschap Netwerk Amsterdamse Rekenspecialisten / aanmelden aparte workshop

  • Deelnemer gegevens

    Wanneer je ervoor kiest je op te geven voor het Expertisenetwerk Rekenen, zijn daar de drie masterclasses van 2020 bij inbegrepen. Wil je één van de masterclasses bezoeken, geef dan de keuze voor de masterclass aan.