Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass Rekenen 04-10 ‘Blij in de rekenles!’

04-10-2017, 14:00 - 17:00

Reflectie op rekenen en inspirerende rekenuitwisseling binnen het netwerk.

Op 4 oktober is de derde Masterclass Rekenen (van 2017) voor het Expertisenetwerk Rekenen. Dit netwerk is een platform voor kennisuitwisseling en inspiratie rondom rekenthema’s. Het is opgericht door Het ABC en ondersteunt onderwijsprofessionals bij ontwikkelingen op het gebied van rekenen, door middel van masterclasses en een digitale community. De masterclass van 4 oktober bestaat uit inspiratie opdoen met elkaar vanuit virtuoze rekenmomenten in de rekenles naar aanleiding van de recent gevolgde masterclasses. We gaan dit keer zelf actief aan de slag als deelnemers met elkaar. Zowel de rode draad binnen de reeds aangeboden masterclasses, de inspiratie als ook de worsteling als een aanpak niet werkt komen aan bod. Deze middag bestaat uit 3 delen: inspiratie delen, nieuwe inspiratie opdoen over rekenen en nieuwkomers in de klas en met elkaar je rekenvisie verwoorden.
Natuurlijk wordt de borrel niet vergeten!

Deze masterclass wordt begeleid door Annemiek Roelen, onderwijsadviseur bij Het ABC.
Evelien Brouwer geeft informatie over het gebruik van een Rekenkist in de klas en hoe je deze kan inzetten bij het werken met nieuwkomers.

Belangrijk ter voorbereiding voor de deelnemers:
Neem je virtuoze rekenmoment/ rekeninspiratie mee naar de masterclass.
Heb je specifieke vragen of een bepaalde aanpak die niet aanslaat? Omschrijf deze dan kort.

Klik hier voor meer informatie over het Expertisenetwerk (een losse masterclass volgen is ook mogelijk).

Kosten

Het lidmaatschap van het Expertisenetwerk Rekenen is 250 euro per kalenderjaar (1 januari – 31 december). Het lidmaatschap is persoonlijk. Indien je zelf de masterclass niet kunt bijwonen, is een collega van de school van harte welkom. Wil je nu nog geen lid worden maar wél de masterclass bezoeken, dan zijn de kosten 125 euro per masterclass. Als je na de masterclass alsnog besluit lid te worden, wordt dit bedrag verrekend met het lidmaatschap. Word je na 30 juni lid, dan kost het lidmaatschap 120 euro (1 masterclass en toegang tot het digitale netwerk).

Na afloop van iedere bijeenkomst vindt een netwerkborrel plaats (vanaf 17:00).

Klik hier voor meer informatie over het Expertisenetwerk.

Aanmelden via onderstaand formulier

Lidmaatschap Netwerk Amsterdamse Rekenspecialisten / aanmelden aparte workshop

  • Deelnemer gegevens

    Wanneer je ervoor kiest je op te geven voor het Expertisenetwerk Rekenen, zijn daar de drie masterclasses van 2018 bij inbegrepen. Wil je één van de masterclasses bezoeken, geef dan de keuze voor de masterclass aan.