Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass rekenen

12-10-2016, 14:00 - 17:00

Inzet van materialen en strategieën in de rekenles: zin en onzin

Voor zwakke rekenaars wordt vaak geadviseerd om materiaal in te zetten bij de hulp. ‘Dan snappen ze het beter’. Ook tijdens de rekenlessen wordt regelmatig materiaal ingezet. Maar lang niet altijd heeft dit het gewenste effect.

Tijdens deze masterclass leer je dat de keuze van het juiste materiaal nog een hele kunst is. En dat het veel didactische kennis vraagt om vervolgens goed met dat materiaal te werken. Vaak werkt materiaal averechts en komen kinderen verder af van het doel in plaats van dichterbij. Dat ligt niet aan de kinderen, maar aan de keuze van het materiaal.

We gaan in deze masterclass leren aan welke criteria materiaal moet voldoen wil het helpen. Ook kijken we hoe het materiaal dan moet worden ingezet en hoe je het werken ermee kunt afbouwen.

Naast materiaalgebruik besteden we deze middag ook aandacht aan het aanleren van strategieën. Welke strategieën leer je aan bij de basisvaardigheden? En welk materiaal past daar dan bij?

Voldoende stof voor een heel praktische middag.
ceciel b

Ceciel Borghouts

De spreker van deze Masterclass Rekenen is Ceciel Borhouts, Onderwijsadviseur rekenen-wiskunde en rekenspecialist.
Zij is auteur van “Protocol ernstige rekenwiskunde-problemen en dyscalculie” en expert ernstige rekenproblemen, dyscalculie en rekenverbetertrajecten basisonderwijs. Borghouts is gespecialiseerd in rekenverbetertrajecten waarbij rekenresultaten duurzaam verbeteren en coacht daarbij leerkrachten.

Voor wie

Leerkrachten, rekenspecialisten, intern begeleiders en andere professionals die in hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met leerlingen met rekenproblemen.

Datum en Tijd

Woensdag 12 oktober 2016, 14:00 – 17:00

Locatie

Het ABC, Baarsjesweg 224, 1058 AA Amsterdam

Kosten

Deelname aan de masterclass kost €120,-

De masterclass is gratis voor leden van het Expertisenetwerk Amsterdamse rekenspecialisten.
(Ben je nog geen lid? Word dan nu lid voor € 240,- per kalenderjaar inclusief 3 masterclasses. Klik hier voor meer informatie en inschrijving.)

Aanmelden

 

Masterclass Rekenen (12 oktober 2016)

  • Deelnemer gegevens

    Het lidmaatschap is 240 euro per kalenderjaar. Het lidmaatschap is persoonlijk, maar u kunt altijd een collega van de school naar de masterclass laten gaan als u zelf niet kunt gaan. Wilt u nu nog geen lid worden maar wel de masterclass bezoeken? Dan betaalt u 120 euro voor de masterclass. Als u na de masterclass alsnog besluit lid te worden, wordt dit bedrag verrekend met het lidmaatschap.