Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass Passende Perspectieven Rekenen

17-02-2016, 14:00 - 17:00

Door Dianne Roerdink & Esther van de Berg 

DianneRoerdink

Esther van den Bergrekenen

 

Hoe maak je verantwoorde en doelgerichte keuzes voor het ondersteunen van leerlingen met rekenproblemen?

De masterclass start met de uitbreiding van de basiskennis, waarbij wordt ingegaan op hoe Passende Perspectieven voor rekenen gebruikt kunnen worden bij het opstellen van een eigen leerlijn rekenen. Je doet vervolgens kennis en vaardigheden op om je instructie, aanpak en lesstof in de klas verantwoord aan te kunnen passen.

Een leerling zit in groep 7, telt nog op zijn vingers, heeft moeite met klok kijken maar kan wel goed ruimtelijk tekenen. Vind jij het lastig om je rekeninstructies en lesstof voor deze leerling aan te passen?

Aan de hand van verschillende casussen, waaronder een eigen casus, ga je aan de slag met Passende Perspectieven voor rekenen. Met de invoering van passend onderwijs zijn scholen verplicht om voor leerlingen waarvoor extra ondersteuning wordt aangevraagd vanuit het samenwerkingsverband, een ontwikkelingsperspectief (OPP) op te stellen. Daarnaast is het zinvol om voor leerlingen die gaan werken volgens een eigen leerlijn met rekenen een OPP op te stellen.

Door deel te nemen aan de masterclass krijg je handvaten voor de concrete invulling van de eigen leerlijn rekenen, zorg je er voor dat jouw leerlingen de rekendoelen gaan halen en je kunt je collega’s adviseren bij het opstellen van een eigen leerlijn rekenen.

Voor wie
Leerkrachten groep 6 t/m 8, rekenspecialisten, intern begeleiders en andere professionals die in hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met leerlingen met rekenproblemen.

Mee nemen naar de masterclass
Neem van één leerling verschillende rekengegevens mee, te denken valt aan methode gebonden reken resultaten, LVS gegevens, analyse van de cito rekenen-wiskunde, handelingsplannen rekenen. Indien mogelijk ook een tablet en brochures van Passende Perspectieven rekenen.

Datum en Tijd
Woensdag 17 februari van 14:00-17:00 (met aansluitend een borrel)

Locatie
Het ABC, Baarsjesweg 224, 1058 AA Amsterdam

Kosten
Deelname aan de masterclass kost €120,-

De masterclass is gratis voor leden van het Expertisenetwerk Amsterdamse rekenspecialisten.
(Ben je nog geen lid? Word dan nu lid voor € 240,- per kalenderjaar inclusief 3 masterclasses. Klik hier voor meer informatie en inschrijving.)

Aanmelden via onderstaand formulier

Masterclass Rekenen (17 feb 2016)

  • Deelnemer gegevens

    Het lidmaatschap is 240 euro per kalenderjaar. Het lidmaatschap is persoonlijk, maar u kunt altijd een collega van de school naar de masterclass laten gaan als u zelf niet kunt gaan. Wilt u nu nog geen lid worden maar wel de masterclass bezoeken? Dan betaalt u 120 euro voor de masterclass. Als u na de masterclass alsnog besluit lid te worden, wordt dit bedrag verrekend met het lidmaatschap.