Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass Rekenen

01-06-2016, 14:00 - 17:00

Breuken, procenten, verhoudingen en kommagetallen

Hoe voorkomen we dat leerlingen de school verlaten zonder gedegen kennis van procenten en verhoudingen? Hoe zorgen we ervoor dat alle leerlingen begrijpen waar ze mee bezig zijn en niet alleen trucjes toepassen (met veel gevaar voor fouten). En, niet onbelangrijk, waar halen we de tijd vandaan om ze de weerbarstige materie van gebroken getallen, verhoudingen en percentages goed aan te leren?

Door het volgen van deze masterclass leer jij hoe je ervoor zorgt dat jouw leerlingen:

  • op een effectieve manier de juiste reken procedures gebruiken, beheersen en begrijpen
  • samenhang zien tussen breuken, verhoudingen, procenten en kommagetallen en deze ook goed gebruiken
  • begrijpen waarom je in de ene situatie de ene verschijningsvorm gebruikt en in een andere situatie juist weer een andere

Rekenen is stapelen! Als de basis niet goed is, is het leren van breuken (en kommagetallen, procenten en verhoudingen) haast ondoenlijk. De basisbewerkingen optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen met hele getallen moeten beheerst én begrepen zijn vóór je zinvol aan de gebroken getallen kunt beginnen. En er wordt wel gezegd dat je voor het leren van breuken evenveel tijd zou moeten krijgen als je krijgt voor hele getallen. Dat betekent dat we eigenlijk in groep 1 en 2 al aandacht aan breuken moeten besteden op een speelse manier zoals dat in thuissituaties, in crèches en peuterspeelplaatsen gebeurt met hele getallen.

Cathe NottenMasterclass Rekenen 1 juni 2016_Cathe Notten

De spreker van deze Masterclass Rekenen is Cathe Notten, hoofdredacteur van het reken-wiskundetijdschrift Volgens Bartjens.

Naast haar werk bij dit tijdschrift heeft zij diverse publicaties op haar naam staan, waaronder ‘Leren rekenen, ook als het moeilijk wordt’. Zij verzorgt ook begeleiding en nascholing op het gebied van rekenwiskunde-onderwijs.

 

Voor wie

Leerkrachten, rekenspecialisten, intern begeleiders en andere professionals die in hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met leerlingen met rekenproblemen.

Datum en Tijd

Woensdag 1 juni 2016, 14:00 – 17:00

Locatie

Het ABC, Baarsjesweg 224, 1058 AA Amsterdam

Kosten

Deelname aan de masterclass kost €120,-

De masterclass is gratis voor leden van het Expertisenetwerk Amsterdamse rekenspecialisten.
(Ben je nog geen lid? Word dan nu lid voor € 240,- per kalenderjaar inclusief 3 masterclasses. Klik hier voor meer informatie en inschrijving.)

Aanmelden via onderstaand formulier