Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass Rekennetwerk, Fixed & Growth mindset

10-06-2020, 14:00 - 17:00

“Ik ben gewoon slecht in rekenen”

“Ik snap dit niet en zal het ook nooit leren”

“Ik ben gewoon dom”

Bovenstaande uitspraken zijn regelmatig te horen bij kinderen die moeite hebben met onderdelen van de leerstof. Ook wanneer ze verlengde instructie of juist extra uitdagende opdrachten krijgen, kunnen dit soort ideeën ingeprent raken in het brein van het kind. Het kind gaat geloven dat het niet goed genoeg is en nooit beter zal worden. Psychologe Carol Dweck deed hier jarenlang onderzoek naar en ontdekte dat er twee manieren zijn waarop een kind (maar ook een volwassene) over zichzelf kan denken. Ze spreekt over de vaste (fixed) mindset en de groei (growth) mindset.

Zowel kinderen met rekenproblemen als sterke rekenaars lopen het risico om een vaste mindset te ontwikkelen (ten aanzien van rekenen). Ze geloven dat verbetering van de situatie onmogelijk is. Deze manier van denken heeft verregaande (negatieve) consequenties voor de ontwikkeling van het kind. Gelukkig is het mogelijk om een groeimindset bij een kind te stimuleren waardoor het ontdekt dat het meer kan dan het aanvankelijk dacht.

De masterclass rekenen zal in het teken staan van fixed & growth mindset bij rekenen en wordt gegeven door Annelies de Muijnck.

Middels een interactieve bijeenkomst wordt besproken hoe mindset een rol speelt bij het rekenen. We behandelen wat een fixed & growth mindset is, hoe je dit kunt signaleren en wat je kunt doen om een growth mindset te stimuleren bij kinderen.

Annelies de Muijnck is schoolpsycholoog en onderwijsadviseur bij Het ABC.
Zij heeft als specialisme begaafdheid en is programmamedewerker bij de Day a Week School.

Programma 14.00 tot 17.00 uur

  • Welkom en startactiviteit
  • Wat verstaan we onder een growth en fixed mindset?
  • Inzicht in je eigen mindset
  • Signaleren van een fixed mindset bij rekenen
  • Tips en adviezen voor het stimuleren van een growth mindset bij kinderen, gerelateerd aan rekenen

Na afloop is er de gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden voor de Masterclass