Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass Rekennetwerk; Wetenschap en techniek

07-10-2020, 14:30 - 16:30

Wereldoriëntatie biedt volop kansen om rekenvaardigheden toe te passen in een betekenisvolle context. We beginnen de masterclass met een aantal praktijkvoorbeelden, zodat je een gevoel krijgt voor de rekenvaardigheden die kinderen kunnen toepassen tijdens de zaakvakken, zoals:

  • grafieken
  • ordenen
  • werken op schaal

Daarbij gaan we praktisch aan de slag en koppelen we de theorie aan de praktijk. Het doel is dat je bij een onderwerp uit de rekenmethode een toepassingsles kunt ontwerpen die aansluit bij een zaakvakonderwerp. Zo maak je rekenen betekenisvol en werk je aan de doelen van twee vakken tegelijk. In dit deel van de masterclass is aandacht voor rekenvaardigheden van kleuters tot en met bovenbouw.

Het laatste half uur besteden we aan 3D tekenen. Dit is een goed middel om kinderen vanaf groep 6 te laten werken aan hun ruimtelijk inzicht. Ook zonder dat je een 3D printer op school hebt kun je hiermee aan de slag. Het kost niets en het enige dat je nodig hebt is een computer/chromebook met internet. Je krijgt lesmaterialen mee om met je eigen klas uit te proberen en natuurlijk een hoop tips en trucs.

Deze masterclass wordt verzorgd door Ilse Disseldorp. Ilse werkt als onderwijsadviseur bij Het ABC en is ook vakleerkracht techniek en docent in het VSO. Ze heeft acht jaar ervaring als pabodocent waar ze zich specialiseerde in onderzoekend en ontwerpend leren en het ontwerpen van vakoverstijgend zaakvakonderwijs.

Programma 14.30 tot 16.30 uur

  • Praktijkvoorbeelden van rekenvaardigheden bij W&T
  • Praktisch aan de slag met het ontwerpen van een W&T les waarbij rekenvaardigheden een rol spelen
  • 3D tekenen
  • Delen van lesmaterialen en tips & trucs

Vanwege het coronavirus hebben we besloten om de masterclass van 7 oktober via het programma Zoom online te verzorgen. De aanvangstijd is 14.30 uur en het programma duurt tot 16.30 uur. De link ontvangen jullie van ons. Wil je je aanmelden voor deze masterclass? Dat kan via onderstaand formulier. De kosten bedragen € 99,-

<Klik om je aan te melden voor de masterclass>