Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass Rekenonderzoek met de RD4

13-02-2019, 14:00 - 17:00

Op woensdag 13 februari vindt de eerste Masterclass Rekenen 2019 voor het Expertisenetwerk Rekenen plaats. Els Terlien verzorgt deze middag de masterclass.

De RD4

Tijdens deze masterclass ga je aan de slag met het diagnostische rekeninstrument de ‘RD4’. RD4 staat voor rekendiagnostiek op 4 handelingsniveaus. De RD4 is een digitaal onderzoekinstrument en is bedoeld voor het analyseren van de rekenontwikkeling van kinderen met rekenproblemen in de basisschoolleeftijd en de eerste twee jaar van het VO. Het programma maakt de rekenontwikkeling van de leerling visueel inzichtelijk. De kleuren in het profiel geven aan wat de leerling al beheerst en op welk handelingsniveau. Dat biedt aanknopingspunten voor remediëring.

Het rekenonderzoek vindt plaats aan de hand van de handelingsniveaus uit het boek Protocol Ernstige RekenWiskundeproblemen en Dyscalculie (Van Groenestijn, 2011) en toetst de onderdelen Tellen, Getallen, Optellen en Aftrekken, Vermenigvuldigen en Delen, Meten, Verhoudingen en Verbanden. RD4 omvat alle rekenleerstof t/m midden groep 8 en de eerste twee jaar van het VO en wordt in een één op één situatie afgenomen.

Programma woensdag 13 feb.

  • Welkom en opening
  • Kennismaking met RD4: Theorethische achtergrond en opbouw
  • Zelf aan de slag met het rekeninstrument middels een proeflicentie
  • Uitwisseling vragen en ervaringen
  • Borrel

Over Els Terlien

De masterclass wordt verzorgd door drs. Els Terlien. Zij is één van de makers van de RD4 samen met Marie-José Bunck en Mieke van Groenestijn. Els heeft promotie onderzoek gedaan bij het lectoraat Gecijferdheid van de Universiteit Utrecht.

Klik hier voor meer informatie over het Expertisenetwerk (een losse masterclass volgen is ook mogelijk).

Graag bij interesse onderstaand formulier invullen.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.

Aanmelden via onderstaand formulier

Lidmaatschap Netwerk Amsterdamse Rekenspecialisten / aanmelden aparte workshop

  • Deelnemer gegevens

    Wanneer je ervoor kiest je op te geven voor het Expertisenetwerk Rekenen, zijn daar de drie masterclasses van 2020 bij inbegrepen. Wil je één van de masterclasses bezoeken, geef dan de keuze voor de masterclass aan.
  • Naar dit adres wordt de (automatische) ontvangstbevestiging van de aanmelding gestuurd.