Amsterdamse Scholen- en Lerarenbeurs

Heb jij al nagedacht over de Amsterdamse Scholen- of Lerarenbeurs? Wat denk jij dat er op jouw school nog beter kan? De Amsterdamse Scholen- en Lerarenbeurs, vergoed door de gemeente, geeft je de mogelijkheid hiermee aan de slag te gaan. Dat kan individueel of als team.

 

Wat is de Scholen- en Lerarenbeurs?

Tussen 14 maart en 22 april 2016 kunnen leraren en schoolleiders van een Amsterdamse school (PO/VO/MBO incl. speciaal onderwijs) een Amsterdamse Scholen- en Lerarenbeurs aanvragen voor het schooljaar 2016-2017. Kijk hieronder voor meer informatie over deze subsidiemogelijkheden.

Wat kan Het ABC jou of jouw school bieden?

 • Samen bouwen aan een Virtuoze School
  Een (nieuwe) manier van professionaliseren, waarmee waardegedreven onderwijs concreter wordt door het vormen van het professioneel kompas.
 • Maakonderwijs
  Ontwerpend en ontdekkend leren. Op nieuwe technologie gebaseerd onderwijsprogramma. Oplossingsgericht nieuwe technologie gebruiken in een duurzame samenleving.
 • Leergang Jonge Kind
  Meer kennis en inzicht in de doorgaande ontwikkeling van het jonge kind van 0 tot 7 jaar.
 • Dyslexie Cursus
  Kennis vergroten van leesproblemen en dyslexie, beter leren signaleren en begeleiden en tot het juiste handelingsplan komen.
 • Workshop Rekenen
  Stap voor stap werken aan de relevante factoren op weg naar beter rekenonderwijs en verbeterde rekenresultaten.
 • Zien is snappen
  Leer hoe je anderstalige kinderen met eenvoudige middelen het Nederlands kunt onderwijzen.
 • (Hoog)Begaafdheid
  Leer (hoog)begaafdheid beter signaleren en kijk hoe je een gedegen en verantwoordelijke plusklas binnen de school opzet of een bestaande plusklas sterker en meer verantwoord maakt.
 • Gedrag & Positief Schoolklimaat 
  Alle kinderen verdienen een zo passend mogelijke plek in het onderwijs. Dat kan met behulp van programma’s als ‘De nieuwe koers’, ‘Weer een gelukkige klas’ en ‘Vreedzame School’.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Neem een kijkje op onze website of neem direct contact met een van onze klantmanagers of adviseurs op. Zij helpen graag verder. Ook kunnen zij verder helpen bij het invullen van een bepaalde aanvraag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *