Effectieve didactiek voor de onderwijsassistent

Blended learning voor schoolteams

Wil je meer rendement uit je begeleidingen halen en effectiever instructie geven door de inzet van effectieve lesfases? Wil je leren hoe je effectief feedback kunt geven op het leerproces en de betrokkenheid van leerlingen verhogen? Dan is deze blended learning training geschikt voor jou.

Beschrijving

Wat je gaat leren

In de Effectieve didactiek voor de onderwijsassistent ligt de focus op het aanscherpen van je didactische vaardigheden zodat jij leerlingen zo succesvol mogelijk kunt ondersteunen in hun ontwikkeling. De training bestaat uit drie live bijeenkomsten en een e-learning die je in je eigen tijd kunt volgen. De e-learning bestaat uit zes modules waarin je de theorie van didactiek doorloopt aan de hand van filmpjes en praktijkvoorbeelden. Daarnaast krijg je een aantal opdrachten. We nemen je mee in de belangrijke lesfases en laten zien hoe je meer kunt halen uit iedere fase.

Leervorm

Mix van online en offline leervormen

De training Effectieve didactiek voor de onderwijsassistent is een blended learning. Hierin combineren we e-learnings met live bijeenkomsten waarin je van en met elkaar kunt leren. Hierdoor heb je veel invloed op de inrichting van jouw leerproces en kunnen we in de live trainingen dieper in gaan op jouw praktijk.

Individuele coaching

Als aanvulling op deze trainingen bieden we ook persoonlijke begeleiding aan voor onderwijsassistenten die net iets meer ondersteuning nodig hebben. Neem contact op met onze onderwijsadviseur om je wensen te bespreken.

Resultaten

Resultaten na deze training

  • Je kunt nog doelgerichter met leerlingen werken.
  • Je kunt leerlingen (beter) betrekken bij jouw lessen.
  • Je kunt effectieve feedback geven.
  • Je kunt moeilijke lesstof makkelijk kunt uitleggen.
  • Je kunt voorkennis effectief activeren.
  • Je kunt lessen als begrijpend lezen, spelling en woordenschat versterken.

Praktische informatie

Voor wie:

Onderwijsassistenten die werken in het basisonderwijs.

Locatie:

Deze training kan worden verzorgd op locatie; een school, een bestuur.

Inhoud:

E-learning Effectieve didactiek voor de onderwijsassistent en drie live bijeenkomsten van 2 uur.

Prijs

Geïnteresseerd in deze training? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heb je nog vragen? Onze onderwijsadviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies. Neem contact op met Martijn de Wit.