Het ABC Waardenspel Virtuoze School

“Waar de school de wereld is en de wereld de school, en onderwijzen een kunst.”

Waardenspel kaarten 2

 

Het ABC heeft een eigen Waardenspel ontwikkeld. Het Waardenspel kun je inzetten bij het voeren van een professionele dialoog over onderwijzen als kunst. Samen ga je op (onder)zoek naar de persoonlijke waarden die de grondleggers zijn voor de dialoog. Door welke waarden laten wij ons leiden? Welke waarden helpen ons en welke hinderen ons? Kunnen wij er ook anders naar kijken? En hoe kunnen wij vanuit dat nieuwe perspectief ons onderwijs verder verbeteren en vernieuwen?

 

ABC_ProfessioneelKompas

De Virtuoze School is een (nieuwe) manier van professionaliseren, waarmee waardegedreven onderwijs concreter wordt door het vormen van het professioneel kompas. Werken aan virtuositeit is het herinneren, hervinden en ontdekken van een waardevolle invulling van onderwijzen. Weten wat je doet en waarom, vanuit het pedagogisch perspectief. Je professioneel kompas helpt je als onderwijsprofessional bij het maken van de talloze keuzes om het goede te doen in de gegeven situatie. Door je bewust te worden van je waarnemingen, de gedachten die je daarbij hebt en daarover met elkaar te spreken, oefen je je intuïtie en vorm je je virtuositeit in je handelen.

Lees meer over de Virtuoze School

Reacties

abc waarde visserschool

 

Gespeeld met Vreedzame teams als check-in tijdens een studie-sessie ‘Straffen & Belonen volgens Vreedzame School-filosofie’. “Ik ga deze kaartjes/dit spel inzetten bij de komende functioneringsgesprekken…!”
Paula Hoonhout, Directeur Wereldwijs & Blijmerdrie

 

”Ik gebruik het waardenspel in individuele coaching, maar ook in gesprekken met directeuren, als we de plannen voor het nieuwe schooljaar bespreken. Die gesprekken zijn meteen heel waarde-vol!”
Lijgien Bos, Klantmanager en Onderwijsadviseur Het ABC

 

”Het Waardenspel gespeeld. Bottom line: Wij zijn op reis met passie en plezier en met de voeten op de grond!”
De Visserschool

 

suriname

 

ABC’ers Anneke Zielhorst en Klaartje Kuitenbouwer hebben het Waardenspel ingezet tijdens een afsluitende bijeenkomst in Suriname. In het uitwisselingsproject “werken met anderstaligen” hebben ze i.s.m. onderwijsinstellingen in Suriname coaches opgeleid, die leerkrachten begeleiden in de omgang met meertalige leerlingen. Daarbij lag de focus op positief omgaan met meertaligheid en werd samen besproken hoe je voor een goede borging zorgt en welke waarde je daarbij wilt vasthouden.

 

 

 

Meer informatie?

Wil jij meer weten over Virtuoze School en dit waardenspel op jouw school spelen?

Neem contact op met één van onze klantmanagers of adviseurs.

 

ABC_8Krachten_compleet

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *