Over ons

Al bijna 50 jaar ondersteunt Het ABC het onderwijs en ouders bij allerlei vraagstukken rond leren en onderwijzen. Wij doen dat vanuit onze visie op professionaliteit in het onderwijs: de Virtuoze School. Wij helpen ambitieuze scholen en besturen aan de hand van 8 krachten in de breedte van wat nodig is, als expert & partner.

Samen met gemeenten en andere partners, zoals welzijnsorganisaties, voeren we allerlei maatschappelijke trajecten met een link naar het onderwijs uit. Dit doen we aan de hand van praktijkgerichte programma's met een grote impact op kennis, kunde van de professionals, ouders en leerlingen én het lerend vermogen van het systeem.

Hiermee creëren we professionele ruimte, met gelijke kansen voor alle leerlingen.

Experts

Ons team

Vacatures

Openstaande vacatures

 

 

Onze werkwijze

Of je nu een ouder bent met een vraagstuk rond je kind, of een directeur die aan de gang wil gaan met de school: altijd gaan we met jou het gesprek aan over wat je wilt bereiken en hoe we daar kunnen komen. We maken daarbij gebruik van alle kennis en inzichten die we in de afgelopen jaren hebben vergaard en ontwikkeld, en bekijken hoe we die op jouw specifieke vraag kunnen inzetten.

 

Samenwerking

Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel. We werken intensief samen met universiteiten en hogescholen om kennis te ontwikkelen. We staan in nauw contact met maatschappelijke organisaties op het gebied van jeugdzorg, nieuwkomers etc. Telkens kijken we hoe we samen betere resultaten kunnen realiseren voor kinderen.

 

Onze mensen

Onze adviseurs en behandelaren hebben allemaal gewerkt in het onderwijs. Zo zorgen we ervoor dat onze adviezen en behandeling altijd aansluiten bij de praktijk. Ondertussen houden we onze kennis continu up to date, door samen met onze klanten en de wetenschap nieuwe inzichten te vergaren en te onderzoeken. Een adviseur of behandelaar van Het ABC is dus een expert die naast je staat, je helpt en je verrijkt.

Alle winst voor het kind

We zijn een stichting. We hebben geen winstoogmerk. Tenminste, geen financieel winstoogmerk. We willen wel maatschappelijk winst maken. Door bij te dragen aan goed onderwijs, florerende kinderen en een bloeiende metropool. Alles wat we daarbij verdienen, investeren we weer in het onderwijs.

Wil je weten wat Het ABC voor jouw kind of school kan betekenen?
Neem contact op met een van onze klantmanagers.

 

Klantmanager & onderwijsadviseur

Minke Fuijkschot

 

Klantmanager & onderwijsadviseur

Evelien Brouwer

 

marijke%20van%20den%20velde

Klantmanager & onderwijsadviseur

Marijke van der Velde

 

Actueel