Over ons

Het ABC is er voor alle vragen met betrekking tot onderwijs. Of je nu een ouder bent met een leervraag over je kind, een leerkracht met een uitdagende klas of een schoolleider die zijn schoolteam wil professionaliseren. Samen bekijken we hoe we jouw specifieke vraag kunnen aanpakken. Wij bieden onderzoek, advies, behandeling , coaching en scholing op de meest uiteenlopende onderwijsvraagstukken. Van taal, rekenen, lezen, wetenschap en technologie tot (hoog)begaafdheid en executieve functies. Al bijna 50 jaar. Hiermee creëren we professionele ruimte, met gelijke kansen voor alle leerlingen.

Samen doen we wat nodig is en alles voor het kind.

Experts

Ons team

Vacatures

Openstaande vacatures

 

 

Onze werkwijze

Of je nu een ouder bent met een vraagstuk rond je kind, of een directeur die aan de gang wil gaan met de school: altijd gaan we met jou het gesprek aan over wat je wilt bereiken en hoe we daar kunnen komen. We maken daarbij gebruik van alle kennis en inzichten die we in de afgelopen jaren hebben vergaard en ontwikkeld, en bekijken hoe we die op jouw specifieke vraag kunnen inzetten.

 

Samenwerking

Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel. We werken intensief samen met universiteiten en hogescholen om kennis te ontwikkelen. We staan in nauw contact met maatschappelijke organisaties op het gebied van jeugdzorg, nieuwkomers etc. Telkens kijken we hoe we samen betere resultaten kunnen realiseren voor kinderen.

 

Onze mensen

Onze adviseurs en behandelaren hebben allemaal gewerkt in het onderwijs. Zo zorgen we ervoor dat onze adviezen en behandeling altijd aansluiten bij de praktijk. Ondertussen houden we onze kennis continu up to date, door samen met onze klanten en de wetenschap nieuwe inzichten te vergaren en te onderzoeken. Een adviseur of behandelaar van Het ABC is dus een expert die naast je staat, je helpt en je verrijkt.

Alle winst voor het kind

We zijn een stichting. We hebben geen winstoogmerk. Tenminste, geen financieel winstoogmerk. We willen wel maatschappelijk winst maken. Door bij te dragen aan goed onderwijs, florerende kinderen en een bloeiende metropool. Alles wat we daarbij verdienen, investeren we weer in het onderwijs.

Wil je weten wat Het ABC voor jouw kind of school kan betekenen?
Neem contact op met een van onze klantmanagers.

 

marijke%20van%20den%20velde

Relatiemanager & onderwijsadviseur

Marijke van der Velde

 

Relatiemanager & onderwijsadviseur

Janneke Oussoren

 

Relatiemanager & onderwijsadviseur

Minke Fuijkschot

 

Relatiemanager & onderwijsadviseur

Evelien Brouwer

 

Actueel