Marketing & Communicatie stage

Op HBO-niveau – van september 2018 tot februari 2019.

Het ABC is op zoek naar een HBO student die 3 á 4 dagen per week en minimaal 6 maanden beschikbaar is. Beschik jij over een brede kennis en interesse op het gebied van marketing en communicatie en vind je het leuk om evenementen te organiseren en mee te werken aan innovatieve projecten en campagnes? Je bent van harte welkom op onze afdeling Marketing en Communicatie.

 

Wie zijn wij?

Stichting Het ABC geeft al 45 jaar ondersteuning en advies aan onderwijsprofessionals. Wij ondersteunen scholen en teams in het vormgeven van de Virtuoze School. Daarnaast begeleidt Het ABC kinderen waarbij het leren niet vanzelf gaat. Zoals kinderen met dyslexie, gedragsproblemen of rekenproblemen. Door inzichten te delen werkt Het ABC aan duurzame onderwijsverbetering, -vernieuwing, en -ontwikkeling. Dit doen we met passie, een heldere visie en een stevige positie in het grootstedelijke onderwijs.

De afdeling Marketing & Communicatie zet zich in voor een sterke positionering in de markt en betere bekendheid van de mogelijkheden op het gebied van onderwijsverbetering. We werken momenteel aan de doorontwikkeling van een nieuwe website, mailingen & databasemarketing, sociale media, online campagnes en diverse communicatiematerialen. Daarnaast doen we onderzoek naar de behoeftes van onze doelgroepen en organiseren we meerdere evenementen.

Wat bieden wij?

  • (Afstudeer)meewerkstage in verschillende richtingen met veel ruimte voor eigen inbreng.
  • Mogelijkheid om mee te werken aan het opstellen en uitvoeren van marketing communicatie plan en/of online plan.
  • Goede begeleiding op het gebied van organisatorische én marketing communicatie werkzaamheden.
  • Je maakt deel uit van een grote groep enthousiaste en gedreven professionals, trainees, werkervaringsplaatsmedewerkers en stagiaires met verschillende studierichtingen en achtergronden. Je werkt samen en leert van elkaar.
  • Mogelijkheid tot stagevergoeding.

Wie ben jij?

  • Je bent een HBO student. Studierichtingen kunnen zijn:
    Marketing/Communicatie, Media en evenementen management, Facility Management, Vrijetijdsmanagement.
  • Je bent organisatorisch en communicatief sterk en hebt al ervaring opgedaan met schrijven van goede teksten. Daarbij ben je betrokken, creatief, initiatiefrijk, open en zelfstandig.
  • Je beschikt over online vaardigheden en bent bij voorkeur bekend met WordPress, Mailchimp en de diverse sociale media.

Solliciteren

Denk jij dat je met jouw achtergrond een bijdrage kunt leveren aan onze organisatie en wil je in aanmerking komen voor een stageplaats, stuur dan je motivatiebrief en CV naar werkenbij@hetabc.nl o.v.v. stageplaats Marketing & Communicatie. Omschrijf hierin ook duidelijk aan welke eisen je stage moet voldoen.