Daniella de Geus

Onderwijsadviseur en Dyslexiebehandelaar

Na een studie Taalwetenschap ben ik in 2002 aan de slag gegaan als dyslexiebehandelaar. Omdat ik in 2012 graag mijn kennis over de ontwikkeling van kinderen wilde verbreden, heb ik ervoor gekozen om de Master Orthopedagogiek te doen.

Als kind verslond ik het ene boek na het andere. Ik vond het heerlijk om even in een andere wereld te zijn. Door mijn werk weet ik inmiddels dat dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend is!

Voor een kind met dyslexie kan een boek lezen of een verhaal schrijven een enorme opgave zijn. Mijn doel van mijn werk is daarom ook om dyslectische kinderen weer zo veel mogelijk plezier in lezen en schrijven te laten krijgen. Ik vind het heel belangrijk om de behandeling zo veel mogelijk aan het kind aan te passen. Waar nodig wordt er aandacht gegeven aan het zelfvertrouwen of het bespreekbaar maken van dyslexie in de klas. Ik sta graag in nauw contact met de leerkracht en de ouders, omdat de behandeling teamwork is.

Ik doe dit werk met heel veel plezier, omdat ik het steeds weer geweldig vind om te zien hoe een kind na een intensief behandeltraject kan groeien!

 

Daniella de Geus
Onderwijsadviseur en dyslexiebehandelaar

0615129396

ddegeus@hetabc.nl

Mijn profiel