Maaike Goddijn

Onderwijsadviseur en specialist begaafdheid

Samen kom je verder

Ik ben onderwijsadviseur en begaafdheidsspecialist. In mijn werk voor Het ABC streef ik ernaar dat alle leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen, ook de cognitief talentvolle. Er zijn leerlingen die niet genoeg hebben aan het reguliere aanbod om tot leren te komen: zij hebben een aangepast onderwijsprogramma nodig. Door als adviseur mee te denken met scholen, leerkrachten en leerlingen en door samen te kijken wat hiervoor nodig is, zorg ik dat ook het onderwijs aan deze talentvolle leerlingen kan groeien en bloeien. Verder help ik scholen bij de implementatie en uitvoering van onderwijsprogramma’s als Different Day en geef ik samen met collega’s trainingen en presentaties op het gebied van begaafdheid en talentontwikkeling.

Als specialist begaafdheid ben ik betrokken bij de Day a Week School. Deze bovenschoolse voorziening heeft als doelstelling om cognitieve talenten te ontwikkelen, het leerplezier van leerlingen te vergroten en hen te leren leren.

Door mijn postacademische opleiding tot ECHA specialist in gifted education ben ik goed op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van hoogbegaafdheid en talentontwikkeling. Hierbij heb ik me verdiept in (onderpresterende) cognitief talentvolle meisjes.

Kortom:

Ik vind het belangrijk om aan te sluiten bij de behoeften en wensen van een school. Graag denk en kijk ik mee zodat we samen kansen en oplossingen vinden waardoor leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen, want samen kom je verder.

 

Maaike Goddijn
Onderwijsadviseur en specialist begaafdheid

06-82 34 21 69

mgoddijn@hetabc.nl

Mijn profiel