Maartje Dijkstra

Metgezel Het ABC

 

Op dit moment werk ik als dramadocent en coach voor docenten in het VO en als metgezel bij het ABC. Ik sta ruim twintig jaar voor de klas en ken het onderwijs nog uit de dagelijkse praktijk. Mijn vak drama ben ik steeds meer gaan inzetten voor trainingen op pedagogisch vlak. Na mijn studie pedagogiek (2011) heb ik, naast mijn werk in het onderwijs, gewerkt als trainer voor sociale vaardigheden en als ouder- en opvoedconsulent (Triple P geschoold). In Amsterdam Zuid-Oost was ik in deze functie verantwoordelijk voor twee basisscholen. Recent gebruik ik rollenspel in trainingen en coaching voor docenten. Ik ben opgeleid als trainer van de vijf rollen en werk op de Radboud Universiteit als trainer voor studenten.

Mijn specialisaties zijn: trainer/coach voor docenten en teams, ouderbetrokkenheid, opvoedadvies, trainer sociale vaardigheden

Ik maak trainingen op maat en kan in een (team)training goed individueel coachen. Ik ben er op gericht draagvlak te creeren in een team en iedere professional verantwoording te geven voor zijn eigen leerproces.

Gedragsverandering (leerlingen, ouders, docenten) vraagt om inzicht en oefening en daarvoor is het gebruik van trainingen en rollenspel een sterk middel. Mijn expertise ligt op het snijvlak van theater en pedagogiek.