Marjan Beentjes

Metgezel Het ABC

 

‘De leerkracht centraal’

Na een loopbaan als leerkracht, remedial teacher en intern begeleider in het basisonderwijs en elf jaar onderwijsadviseur bij Het ABC, ben ik vanaf 2012 zelfstandig onderwijsadviseur met mijn bureau Klasse!onderwijsadvies. In de afgelopen jaren ben ik als metgezel blijven samenwerken met Het ABC. Ik ben generalist en breed inzetbaar op verschillende terreinen. Bijvoorbeeld als onderwijsadviseur, trainer, coach en begeleider van schoolontwikkelingsprocessen.

 

Ik heb veel ervaring met kwaliteitstrajecten in de onderbouw. Het is een uitdaging om met een onderbouwteam de eisen voor goed onderwijs te integreren in de specifieke situatie van de school. Daarbij gebruik ik mijn brede expertise in de VVE, het handelings- en opbrengstgericht werken en de kennis van ontwikkelingslijnen en methoden.

 

Voor de groepen 3-8 zet ik mijn expertise in om de individuele leerkracht te ondersteunen bij het versterken van klassenmanagement, instructie en interactie. Ik ben een veelgevraagd beeldcoach (SVIB) en praktijkbegeleider. Daarbij voel ik me bevoorrecht om samen met leerkrachten te zoeken naar mogelijkheden voor professionele ontwikkeling.

 

Mijn kracht ligt in het meedenken met de vraag van de school en het op maat maken van een doelgericht begeleidingstraject. Daarbij richt ik mij op de wensen van het management en op de ondersteuningsbehoeften van de leerkracht met de onderwijspraktijk als uitgangspunt.