Marleen van Beek

Onderwijsadviseur en specialist begaafdheid

Ik ben gelukkig wanneer het is gelukt!

 

‘Wat me gelukkig maakt in m’n werk, waar ik energie van krijg, is dat ik zíe dat kinderen tot leren komen. Dat ik zíe dat ze een taak vastpakken, over obstakels heen gaan om tot een eindresultaat te komen. Dat ik hun trots zie, wanneer het is gelukt’.

Zo omschreef ik als DWS-leerkracht mijn drive achter mijn werk. En als onderwijsadviseur is die motivatie voor mij niet anders. Juist bij de doelgroep van begaafde en cognitief talentvolle leerlingen is het een uitdaging om leerlingen echt in de leerstand te krijgen, hen te blijven motiveren en hun leerhonger te voeden.

Met mijn inhoudelijke expertise en ervaring met hoogbegaafdheid in de onderwijspraktijk ondersteun, train en adviseer ik met veel plezier leerkrachten, scholen en besturen om het onderwijsaanbod voor deze doelgroep structureel in te bedden in onderwijs, beleid en organisatie. Dit kan coaching van individuele leerkrachten, teamtrainingen, het opzetten van een (bovenschoolse) plusklas of een beleidstraject op school of bestuursniveau betekenen. Daarnaast zit ik in de projectleiding van de Day a Week School.

Meer weten over wat we bij het ABC bieden wat betreft talentontwikkeling, uitdagend onderwijs en begaafdheid? Neem vooral contact op met mij of één van mijn collega’s!

Marleen van Beek
Onderwijsadviseur en specialist begaafdheid

0682354526

mvanbeek@hetabc.nl

Mijn profiel