Suzanne van Lier

Metgezel Het ABC

 

De groeiende mens

Al langere tijd werk ik als Intern Begeleider op een Montessoribasisschool in Amsterdam Zuidoost. In dat kader maak ik regelmatig gebruik van Beeld Coaching, gericht op interactie van leerkracht en leerling, en van Didactisch Coachen, waarbij de nadruk ligt op het geven van adequate feedback. Het is mooi om te zien hoe leerkrachten groeien in hun vaardigheden en hoe leerlingen hierdoor in staat zijn om te worden wie ze zijn!

Onze school maakt deel uit van de Academische Opleidingsschool van ons schoolbestuur. Ik ben begeleider van de stagiaires van de HvA en de UpvA op scholen van ons bestuur en werk met de studenten aan hun groei voor de klas en ondersteun hen bij het doen van onderzoek.

Ook houd ik mij bezig met het vormgeven van onderwijs aan meer- en hoogbegaafden kinderen van onze school en onze buur(t)school.

Sinds enige tijd neem ik deel aan het Platform Maker Education. De ontwikkelingen rondom maakonderwijs sluiten goed aan bij mijn expertise en interesse in de groeiende mens, ongeacht zijn/haar leeftijd.

 

Voor Het ABC ben ik dan ook breed inzetbaar, o.a. in het Team Gedrag en Schoolklimaat en het Team Begaafdheid.