Sven Mooij

Onderwijsadviseur Leiderschap

Naar de kern

Al sinds mijn studietijd ben ik geïnteresseerd in het zoeken naar de kern: dat centrale punt of die centrale waarde van waaruit systemen, acties en interacties ontstaan. Mijn gecombineerde ervaring als academisch denker op het gebied van literatuur en literatuuronderwijs en als docent Engels in het VO hebben mij geleerd om te schakelen tussen theorie, beleid en praktijk waarbij ik altijd heb gemerkt dat het helder voor ogen krijgen en houden van de kern essentieel is om comfortabel en succesvol te kunnen schakelen tussen deze niveaus.

Als onderwijsadviseur ben ik hierom altijd op zoek naar de kern. Dit kan de kern van een vraagstuk zijn, een gedeelde missie of visie van een team of school of het meedenken vanuit de persoonlijke drijfveren van een onderwijsprofessional. Wat de uitdaging ook is: ik kom graag meedenken om te ontdekken waar de kern voor jou ligt en hoe deze voor jou en jouw team een solide basis kan vormen.

Wat kun je van mij verwachten? Een rustige en kritisch denkende sparringpartner of coach op het gebied van organisatie, communicatie en (Voortgezet) Onderwijs. Ik benader vragen vanuit de kern maar met aandacht en respect voor de situatie en de omgeving: iedere vraag komt met zijn eigen behoeften en dat is precies wat mij interesseert. Van docent/leerkracht tot schoolleider en van vakgroep/sectie tot team tot MT, samen verkennen wij de kern en alles daaromheen.

 

Sven Mooij
Onderwijsadviseur leiderschap

0657906694

smooij@hetabc.nl

Mijn profiel