Wietske Visser

Onderwijsadviseur & Taalexpert

‘Samen ben je niet alleen!’
En clichés zijn vaak heel erg waar 😉

Als leerkracht werk je veel alleen. Dat maakt je klas jouw eigen koninkrijk… maar soms ook je eigen eilandje. Het is fijn om de verbinding met anderen te blijven zoeken. Met je collega’s natuurlijk, maar ook met professionals van buiten de school. Want samen kun je meer, zie je beter en kom je verder.

Vanuit mijn rol als metgezel en onderwijsadviseur bij Het ABC geef ik begeleiding en advies aan basisscholen in Amsterdam, met name op het gebied van taal en lezen. Ik bied begeleiding bij de implementatie van nieuwe methodes en materialen, o.a. Taal Actief, Staal, Estafette, Nieuwsbegrip en Diataal. Dit doe ik door middel van trainingen, maar vooral met consultaties. In de klas is waar het moet gebeuren, dus daar wil ik zijn. Ik help je bij het je eigen maken van nieuwe routines, en het wegwijs worden in de handleiding: wat is de bedoeling van de methode? en hoe past dat bij wat je al doet?

Naast mijn werk voor Het ABC ben ik actief voor het Kenniscentrum Verteltassen, waarvoor ik ouders en scholen begeleid bij het opzetten van de Verteltasochtenden. Ook volg ik sinds kort weer wat meer de bèta-kant van mijn hart. Door scholen te begeleiden op het gebied van W&T-onderwijs (Balans op School) en door met kinderen te werken in de Maakplaats 021 (Bibliotheek Amsterdam).

Mijn specialiteiten liggen bij coaching en training van leerkrachten in het basisonderwijs, het vergroten van de betrokkenheid van ouders bij het onderwijs en het (mee)ontwikkelen van educatieve producten.

 

Wietske Visser
Onderwijsadviseur & Taalspecialist

020 - 799 00 10

wvisser@hetabc.nl

Mijn profiel