Modern Leiderschap: van reageren naar regisseren

Voor wie?

Leergang voor directeuren die duurzame verandering willen realiseren

Van reageren naar regisseren

Eigenaarschap: het woord valt vaak in onderwijsland. Veel directeuren onderschrijven de kracht van zelfsturende teams, maar de praktijk blijkt weerbarstig. Een herkenbaar probleem? In deze leergang krijg je inzicht in de voorwaarden en blokkades voor het gewenste veranderingsproces en ga je met jouw leiderschapskwaliteiten aan de slag. Je krijgt tools in handen die je ondersteunen in jouw ontwikkeling van manager tot leider.
Investeren in verandering. Veranderen van binnenuit kost tijd. Daarom bestaat deze leergang uit drie tweedaagse modules (inclusief overnachting) en een terugkomdag. Tussentijds zijn vijf persoonlijke coachingsessies gepland, waarin je jouw onderliggende vragen veel scherper krijgt.

De modules zijn als volgt opgebouwd:

Module 1: Leiderschap en eigenaarschap

In deze module verkennen we wat eigenaarschap voor jou betekent en wat je hierbij verwacht van jouw team. Wat zou je willen dat er gebeurt en hoe geef jij daar leiding aan? Je krijgt zicht op je eigen kwaliteiten en valkuilen die hierbij belangrijk zijn. Tijdens deze module zal er theorie behandeld worden en is er ruimte voor voorbeelden uit de praktijk. We brengen de dynamiek van jouw team in kaart en aan het eind van deze module formuleer je de persoonlijke leervraag waar je mee aan de slag wilt gaan.

Module 2: Duurzame verandering ontwerpen

In deze tweede module gaan we in op het veranderproces dat past bij het duurzaam realiseren van verandering en eigenaarschap in je team. We nemen je mee in verschillende modellen en aanpakken over organisatieverandering, teamontwikkeling en leiderschap. Ook gaan we in op de kunst van keuzes maken en hoe jij en je team weerbaarder worden tegen de waan van de dag. Aan het eind van deze module heb je een ontwerp gemaakt van het veranderproces waarmee jij aan het werk gaat.

Module 3: Duurzame verandering realiseren

In deze tweede module draait het erom hoe je de verandering daadwerkelijk gaat realiseren. Hoe geef je uitvoering aan je plan? Wat is er nog nodig om dit echt stevig neer te zetten? Hoe blijft je consistent en consequent, ook als het anders loopt dan je wilt? In deze module bespreken we manieren om dit te doen, bv. aan de hand van gespreksmodellen die eigenaarschap bevorderen en het lonkend perspectief in beeld houden.

Hoe, wie, waar?

De leergang wordt gegeven door twee ervaren directeuren: Erik Schwab en Ester Vollenga.

Erik heeft eigenaarschap succesvol geïntroduceerd bij basisschool De Horizon in Amsterdam en begeleidt daarnaast veel startende directeuren. Ester heeft als (interim) directeur gewerkt op verschillende basisscholen en is een ervaren trainer en coach op het gebied van organisatiedynamieken, communicatie en gedrag.

Wanneer?

De data voor de eerste leergang zijn:
Module 1: donderdag 10 en vrijdag 11 oktober 2019
Module 2: donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november 2019
Module 3: donderdag 12 en vrijdag 13 december 2019

Terugkomdag: vrijdag 3 april 2020

Mocht je op deze dagen niet kunnen, maar wel geïnteresseerd zijn? Neem dan contact op met Ester Vollenga; evollenga@hetabc.nl zodat we bij de planning van de tweede editie rekening kunnen houden met jouw agenda!

Kosten

De kosten voor deze leergang bedragen €4.500,- per deelnemer en zijn inclusief de kosten voor overnachting, ontbijt, lunch en diner.

locatie

Nog niet bekend

Aanmelden

Aanmelden Modern Leiderschap

  • Gegevens deelnemer

  • Naar dit adres wordt de (automatische) ontvangstbevestiging van de aanmelding gestuurd.
  • Factuurgegevens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *