Begaafdheid

Heb je het vermoeden dat jouw kind meer aankan dan de reguliere lesstof die het in de klas krijgt aangeboden, maar wil je hier uitsluitsel over krijgen? Wil je meer weten over wat de mogelijkheden zijn om jouw kind meer uit te dagen op cognitief niveau? Zit jouw kind de laatste tijd niet zo goed in zijn vel en denk je dat dit te maken zou kunnen hebben met begaafdheid?

Onderzoek en advies

Het ABC biedt de mogelijkheid tot een specialistisch begaafdheidsonderzoek. Hiernaast geven wij ook consulten aan ouders, waarbij een begaafdheidspecialist al je vragen kan beantwoorden. We zijn extra gespecialiseerd op het gebied van dubbel bijzondere kinderen, jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong en onderpresteerders.

Onderwijsadviseur Jaap Verouden is specialist op het gebied van begaafdheid. Hij is nauw betrokken bij de Day a Week School. In Talent-magazine legt hij uit wat zijn zeven statements zijn voor beter onderwijs aan basisschoolleerlingen.

Heb je meer vragen hierover?

Jaap Verouden
Onderwijsadviseur

06 - 31 63 16 26

jverouden@hetabc.nl

Mijn profiel

Begaafdheidsonderzoek

Als je een vermoeden hebt van begaafdheid bij je kind, kan een begaafdheidsonderzoek uitsluitsel bieden. Dit kan bij een vermoedelijk onderpresterend kind, maar ook bij een kind dat zeer goed presteert.

Lees meer

Consult begaafdheid

Heb je het vermoeden dat je kind misschien begaafd is. Zit je met vragen rondom welk type onderwijs het meest geschikt is, of heeft je kind misschien specialistische hulp nodig? In consultgesprekken met een specialist begaafdheid wordt nader ingegaan op al je vragen.

Lees meer

Day a Week School

Day a Week School biedt onderwijs aan cognitief talentvolle leerlingen die uitblinken qua leerprestaties en denkstrategieën en behoefte hebben aan meer uitdaging dan dat het reguliere onderwijs hen kan bieden. Alleen leerlingen van aangesloten scholen kunnen hieraan deelnemen.

Lees meer