Dyslexie

Wanneer een kind veel moeite heeft met lezen en spellen en er ondanks extra begeleiding vanuit school en thuis weinig vooruitgang is, dan kan dat komen door dyslexie.

Merk je dat lezen en/ of spelling bij jouw kind niet vanzelf gaat? En heb je het vermoeden dat hij of zij misschien dyslectisch is?

Dyslexieonderzoek

Om erachter te komen of er echt sprake is van dyslexie nemen wij dyslexieonderzoeken af bij kinderen uit het basisonderwijs. In één of twee dagdelen worden verschillende testen gedaan. Na het onderzoek weten we in welke mate jouw kind problemen ervaart met schrijven en spellen, of er sprake is van dyslexie en of jouw kind in aanmerking komt behandeling binnen de vergoede zorg. Of wat anders het beste zou kunnen helpen. Zie hier de toelichting over het onderzoek voor kinderen zelf.

Dyslexiebehandeling

Vroegtijdige signalering, onderzoek en eventuele behandeling zijn erg belangrijk. Tijdens de behandeling kijken wij, naast het werken aan de lees- en spellingproblemen, goed naar wat jouw kind nodig heeft op het gebied van aanpak, motivatie en zelfvertrouwen. We zoeken bijvoorbeeld teksten die passen bij onderwerpen die jouw kind interesseren en kijken naar de leerstijl die het beste werkt voor jouw kind. Daarnaast zijn er nog veel meer aanvullende mogelijkheden die we op maat inzetten:

Voor specifieke informatie over aanmelden en tarieven kun je contact opnemen met de advieslijn, of kijk eens tussen de veelgestelde vragen over onderzoek en behandeling bij Het ABC. 

Op dit moment hebben wij geen wachtlijst voor de onderzoeken of behandelingen. 

Neem contact op voor meer informatie over onze tarieven.

Meer over aanmelden

ABC leveringsvoorwaarden

Wij voldoen aan de strikte eisen van het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie.

 

Heb je vragen hierover?

Anne Myyrylainen
Projectbureau / advieslijn

06 - 31 63 16 04

advies@hetabc.nl

Mijn profiel

AANBOD VAN HET ABC

Onderzoek Dyslexie

Wanneer een kind veel moeite heeft met lezen en spellen en er ondanks extra begeleiding vanuit school en thuis weinig vooruitgang is dan kan dat komen door dyslexie. Om erachter te komen of dat ook echt zo is moet er onderzoek gedaan worden.

Lees meer

Behandeling Dyslexie

Als uit uit het onderzoek naar voren komt dat er sprake is van dyslexie kan er gestart worden met een behandeling. In een traject van een vooraf bepaald aantal behandelingen wordt wekelijks gewerkt aan het weer 'op niveau' krijgen en wordt gezocht naar effectieve methode om te leren.

Lees meer

Behandeling lezen en spelling (particulier)

Soms zijn er duidelijke lees- en/of spellingsachterstanden terwijl er (nog) geen sprake van dyslexie is. In die gevallen bieden wij een particuliere behandeling. Hierin kijken we naar het individuele niveau van uw kind en herhalen we de elementen die nog niet voldoende op niveau zijn.

Lees meer

Behandeling Voortgezet Onderwijs

In de praktijk blijkt dat niet alles dat wordt aangeleerd op de basisschool ook altijd helemaal blijft hangen. Ook op het voortgezet onderwijs kan er behoefte zijn om nog eens met extra aandacht de spellingregels en leesstrategieën te herhalen.

Lees meer

 

Vul svp onderstaand formulier in als je een specifieke vraag hebt, of meer informatie wenst. Na het invullen nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Informatie formulier onderzoek/behandeling