Dyslexie

Heeft jouw kind veel moeite met lezen en/of spellen en is er ondanks extra begeleiding vanuit school en thuis weinig vooruitgang, dat kan komen door dyslexie.

Dyslexieonderzoek

Om erachter te komen of er echt sprake is van dyslexie kunnen we een dyslexieonderzoek afnemen. In één of twee dagdelen worden verschillende testen gedaan. Na het onderzoek weten we of er sprake is van dyslexie en of jouw kind in aanmerking komt voor behandeling binnen de vergoede zorg. Indien dat niet het geval is, dan denken we mee over wat dan het beste zou kunnen helpen. Zie hier de toelichting over het onderzoek voor kinderen zelf.

Dyslexiebehandeling

Tijdens de behandeling werken we aan het verbeteren van de lees- en spellingvaardigheden, en sluiten we met onze aanpak aan bij wat jouw kind nodig heeft wat betreft motivatie en zelfvertrouwen. We zoeken bijvoorbeeld teksten die passen bij onderwerpen die jouw kind interesseren en kijken naar de leerstijl die het beste werkt. Daarnaast vinden we het vergroten van zelfvertrouwen één van de belangrijkste aspecten om aan te werken. Hiervoor bieden wij extra's als maatwerk, waaronder:

Door grote drukte hebben we op sommige locaties wachttijden. Voor actuele wachttijden graag contact opnemen met de advieslijn, via mail advies@hetabc.nl of telefonisch 06 316 316 04.

Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen over onderzoek en behandeling bij Het ABC.

Meer over aanmelden

ABC leveringsvoorwaarden

Wij voldoen aan de eisen van het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie.
Klik hier voor het Certificaat NKD-Keurmerk Dyslexie (voor diagnostiek, behandeling en advies)

 

Heb je vragen hierover?

Anne Myyrylainen
Projectbureau / advieslijn

06 - 31 63 16 04

advies@hetabc.nl

Mijn profiel

Een dyslexiebehandeling, hoe gaat dat in zijn werk?

Nieuwe kinderwebsite!

Wij hebben een website voor kinderen & ouders die meer willen weten over dyslexie. Onze dyslexiebehandelaren stellen zich aan je voor en je vindt er allerlei leuke tips over lezen en spellen.

Ouders en leerling nav een afgerond dyslexieonderzoek:

"Super betrokken en persoonlijke behandeling .
Als ouder word je erg goed meegenomen!
Wij zijn heel erg tevreden."

"Ik merk dat het lezen en spellen ècht beter gaat en ik heb meer vertrouwen in mezelf met lezen en spellen."
Lex, 9 jaar

AANBOD VAN HET ABC

Onderzoek Dyslexie PO en VO

Soms heeft een kind veel moeite met lezen en spellen en helpt ook de extra begeleiding vanuit school en thuis onvoldoende. Dan kan er sprake zijn van dyslexie. Wij kunnen jou en de school daarin adviseren: welke route moet gevolgd worden om een onderzoek aan te vragen bijvoorbeeld. Dyslexieonderzoek kan in sommige gevallen vergoed worden.

Lees meer

Behandeling Dyslexie PO

Tijdens het behandeltraject werken we elke week met jouw kind aan lees- en spellingvaardigheden. We geven uitleg over dyslexie, maar besteden ook aandacht aan de sterke kanten waarover jouw kind beschikt. We zetten effectieve werkwijzen in om te leren. Een speerpunt van de behandeling is het vergroten van het zelfvertrouwen.

 

Lees meer

Behandeling lezen en spelling (particulier)

Als jouw kind lees- en/of spellingachterstanden heeft kan je besluiten om particuliere behandeling in te zetten. We bekijken goed het individuele niveau van jouw kind en wat er nodig is. In de behandeling herhalen we onderdelen van het lezen en spellen, die nog onvoldoende zijn ingeoefend, en we leren leesstrategieën aan: wat je moet doen als je een tekst gaat lezen.

 

Lees meer

Behandeling Voortgezet Onderwijs

In de praktijk blijkt dat niet alles dat wordt aangeleerd op de basisschool voldoende blijft hangen. Ook op het voortgezet onderwijs kan er behoefte zijn om nog eens de spellingregels of leesstrategieën te herhalen. Bij deze behandeling is extra aandacht voor het Leren Leren (organiseren, overzicht houden, prioriteren en plannen).

 

Lees meer

 

Vul svp onderstaand formulier in als je een specifieke vraag hebt, of meer informatie wenst. Na het invullen nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Informatie formulier onderzoek/behandeling

Gratis online Dyslexie Magazine

Nina Willemse is al meer dan 10 jaar werkzaam bij Het ABC op het gebied van dyslexie en maakte een online magazine met veel informatie en tips over dyslexie.