Dyslexie

Heeft jouw kind veel moeite met lezen en/of spellen en is er ondanks extra begeleiding vanuit school en thuis weinig vooruitgang, dan kan dat komen door dyslexie.

Dyslexieonderzoek

Om erachter te komen of er echt sprake is van dyslexie kunnen we een dyslexieonderzoek afnemen. In één of twee dagdelen worden verschillende testen gedaan. Na het onderzoek weten we of er sprake is van dyslexie en of jouw kind in aanmerking komt behandeling binnen de vergoede zorg. Indien dat niet het geval is, dan denken we mee over wat dan het beste zou kunnen helpen. Zie hier de toelichting over het onderzoek voor kinderen zelf.

Dyslexiebehandeling

Tijdens de behandeling wordt gewerkt aan het verbeteren van de lees- en spellingvaardigheden, en wordt aangesloten bij wat jouw kind nodig heeft op het gebied van aanpak, motivatie en zelfvertrouwen. We zoeken bijvoorbeeld teksten die passen bij onderwerpen die jouw kind interesseren en kijken naar de leerstijl die het beste werkt. Daarnaast vinden we zelfvertrouwen één van de belangrijkste aspecten om aan te werken. Hiervoor bieden wij extra's als maatwerk, waaronder:

Op dit moment hebben wij geen wachtlijst voor de onderzoeken of behandelingen.

 

Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen over onderzoek en behandeling bij Het ABC.

Meer over aanmelden

ABC leveringsvoorwaarden

Wij voldoen aan de strikte eisen van het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie.

 

Heb je vragen hierover?

Anne Myyrylainen
Projectbureau / advieslijn

06 - 31 63 16 04

advies@hetabc.nl

Mijn profiel

AANBOD VAN HET ABC

Onderzoek Dyslexie PO en VO

Wanneer een kind veel moeite heeft met lezen en spellen en er ondanks extra begeleiding vanuit school en thuis weinig vooruitgang is dan kan dat komen door dyslexie. Om erachter te komen of dat ook echt zo is kunnen wij het dossier bekijken om de juiste route uit te stippelen of kan er onderzoek gedaan worden. Voor meer informatie:

Lees meer

Behandeling Dyslexie PO

Tijdens het behandeltraject wordt wekelijks gewerkt aan de lees- en spellingvaardigheden, wordt uitleg gegeven over dyslexie (en de sterke kanten!) en wordt gezocht naar effectieve methoden om te leren. Een belangrijk speerpunt hierbij is het vergroten van het zelfvertrouwen. Onze benadering is positief en we zoeken zoveel mogelijk naar wat werkt voor jouw kind.

Lees meer

Behandeling lezen en spelling (particulier)

Als er duidelijke lees- en/of spellingsachterstanden zijn, kan er ook een particuliere behandeling opgestart worden. Hierin kijken we naar het individuele niveau van uw kind en herhalen we de elementen die nog niet voldoende op niveau zijn en leren we jouw kind de juiste leesstrategieën aan.

Lees meer

Behandeling Voortgezet Onderwijs

In de praktijk blijkt dat niet alles dat wordt aangeleerd op de basisschool voldoende blijft hangen. Ook op het voortgezet onderwijs kan er behoefte zijn om nog eens de spellingregels of leesstrategieën te herhalen. Bij deze behandeling is extra aandacht voor het Leren Leren.

Lees meer

 

Vul svp onderstaand formulier in als je een specifieke vraag hebt, of meer informatie wenst. Na het invullen nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Informatie formulier onderzoek/behandeling