Dyslexie

Wanneer een kind veel moeite heeft met lezen en spellen en er ondanks extra begeleiding vanuit school en thuis weinig vooruitgang is, dan kan dat komen door dyslexie.

Merk je dat lezen en/ of spelling bij jouw kind niet vanzelf gaat? En heb je het vermoeden dat hij of zij misschien dyslectisch is?

Dyslexie-onderzoek

Om erachter te komen of er echt sprake is van dyslexie nemen wij dyslexie onderzoeken af bij kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs. In een of twee dagdelen worden verschillende testen gedaan. Na het onderzoek weten we in welke mate jouw kind problemen ervaart met schrijven en spellen en welke dyslexiebehandeling jouw kind het beste zou kunnen helpen.

Dyslexie behandeling en begeleiding

Vroegtijdige signalering, onderzoek, begeleiding en eventuele behandeling zijn erg belangrijk. Voor leerlingen van de basisschool bieden wij behandelingen. Naast het werken aan de lees- en spellingproblemen, kijken wij samen wat jouw kind nodig heeft op het gebied van aanpak, motivatie en zelfvertrouwen. We zoeken bijvoorbeeld teksten die passen bij onderwerpen die jouw kind interesseren en kijken naar de leerstijl die het beste werkt voor jouw kind.

Wij zijn aangesloten bij het Kwaliteitsinstituut Dyslexie.

 

Voor specifieke informatie over aanmelden en tarieven kun je contact opnemen met de advieslijn, of kijk eens tussen de veelgestelde vragen over onderzoek en behandeling bij Het ABC. 

Op dit moment hebben wij geen wachtlijst voor de dyslexiebehandelingen. 

Neem contact op voor meer informatie over onze tarieven.

 

Meer over aanmelden

ABC leveringsvoorwaarden

Heb je vragen hierover?

Anne Myyrylainen
Projectbureau / advieslijn

06 - 31 63 16 04

advies@hetabc.nl

Mijn profiel

AANBOD VAN HET ABC

Onderzoek Dyslexie

Wanneer een kind veel moeite heeft met lezen en spellen en er ondanks extra begeleiding vanuit school en thuis weinig vooruitgang is dan kan dat komen door dyslexie. Om erachter te komen of dat ook echt zo is moet er onderzoek gedaan worden.

Lees meer

Behandeling Dyslexie

Als uit uit het onderzoek naar voren komt dat er sprake is van dyslexie kan er gestart worden met een behandeling. In een traject van een vooraf bepaald aantal behandelingen wordt wekelijks gewerkt aan het weer 'op niveau' krijgen en wordt gezocht naar effectieve methode om te leren.

Lees meer

Behandeling Spelling 9-12 jaar

Soms zijn er duidelijke spelling achterstanden terwijl er (nog) geen sprake van dyslexie is. In die gevallen bieden wij een spelling behandeling. Hierin kijken we naar het individuele niveau van uw kind en herhalen we de elementen die nog niet voldoende op niveau zijn. 

Lees meer

Behandeling Spelling Voortgezet Onderwijs

In de praktijk blijkt dat niet alles dat wordt aangeleerd op de basisschool ook altijd helemaal blijft hangen. Ook op het voortgezet onderwijs kan er behoefte zijn om nog eens met extra aandacht de spellingregels te herhalen. 

Lees meer

 

Vul svp onderstaand formulier in als je een specifieke vraag hebt, of meer informatie wenst. Na het invullen nemen wij zo snel mogelijk contact op.

Informatie formulier onderzoek/behandeling

Hoe gaat het met de
sociaal veilige omgeving in jouw klas?