Behandeling Dyslexie
Uit onderzoek kan blijken dat een vergoede behandeling kan worden gestart. Als het kind niet aan de voorwaarden voor vergoede behandeling voldoet, kan de behandeling op kosten van ouders en/of school gegeven worden. Mede afhankelijk van de ernst van de problemen wordt het aantal behandelingen bepaald, dit ligt niet vooraf vast.
Tussendoor vinden er evaluatiemomenten plaats, waarna in overleg tussen de behandelaar en hoofdbehandelaar besloten wordt of de behandeling verder gaat.
Wij hebben behandellocaties verspreid over Amsterdam, zodat hulp dicht bij school/huis gegeven kan worden: behandellocaties van Het ABC.
Bij de dyslexiebehandeling hebben we verschillende uitgangspunten:
- Allereerst is de behandeling bedoeld om de lees- en spellingvaardigheden van uw kind te vergroten. Dit gebeurt met een vaste aanpak, waarbij grote nadruk wordt gelegd op het herkennen van de klanken van woorden en het verbeteren van vloeiend lezen.
- Naast deze aanpak wordt er ook aandacht besteed aan de specifieke uitdagingen van het kind.
- We kijken naar welke gevoelens het kind heeft bij het lezen, spellen en schrijven. Zo willen we het leesplezier vergroten.
- Tot slot vinden wij een goede samenwerking tussen ouders en school heel belangrijk. Ouders letten er, samen met de behandelaar, op dat hun kind de huiswerkopdrachten maakt. Soms kan school hierbij ondersteunen.
De behandelingen zijn individueel, eenmaal per week 50 minuten, de laatste 5 minuten wordt het huiswerk met het kind en ouders besproken.
Een dyslexieverklaring en eventueel uitbehandelverklaring krijg je aan het einde van de behandeling, als je kind aan de voorwaarden voldoet. Informatie over dyslexiehulpmiddelen zoals Sprint, Kurzweil, Daisy-speler zijn te vinden op de website www.lexima.nl
Neem contact op voor meer informatie over onze tarieven. Meer informatie is ook te vinden bij de veelgestelde vragen over onderzoek en behandeling bij Het ABC.
Op dit moment hebben wij geen wachtlijst voor de dyslexiebehandelingen.