Behandeling lezen en spelling (particulier)

Op school krijgt een kind alle klanken en spellingregels aangeleerd die het nodig heeft om goed mee te kunnen komen. In een enkel geval komt het voor dat dit niet zo vanzelf gaat als bij de meeste andere kinderen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat een kind een andere vorm van uitleg nodig heeft, omdat een kind iets meer tijd nodig heeft om bepaalde regels aan te leren of klanken in te slijpen. Of omdat het kind meer tijd en inoefening nodig heeft om het technisch lezen onder de knie te krijgen. Hierdoor kunnen achterstanden in spellingregels en het leesniveau zijn ontstaan.

Wanneer dit het geval is, kunnen kinderen baat hebben bij onze lees- en spellingbehandeling. We helpen bij het inlopen van de achterstand en geven hulpmiddelen om met meer plezier aan de slag te gaan met lezen, spellen en schrijven.

Onze behandeling is geen hulples of huiswerkbegeleiding, maar echt een behandeling die gegeven wordt door ervaren orthopedagogen en psychologen met ruime ervaring in het begeleiden van leerlingen met (ernstige) lees- en spellingproblemen. Aan de hand van een duidelijke methode bekijken we waar de zwakke plekken zitten en gaan we gericht aan de slag om de kennis rondom de verschillende regels die er zijn goed op te bouwen. Wanneer een kind bij ons klaar is met de behandeling kan hij/zij de regels op een goed niveau zelf toepassen en uitleggen. Door onze aanpak spelen we flexibel in op de behoefte van het kind. Hierdoor is onze behandeling ook effectief bij jonge kinderen.

Individuele behandeling

Een individuele behandelsessie is één keer per week en duurt een half uur per keer indien alleen aan spelling wordt gewerkt. De laatste 5 minuten gebruiken we altijd om uitleg te geven aan de ouder over welke regels er zijn geoefend en wat het huiswerk voor de komende week is. Indien de behandeling lezen en spelling betreft dan is de duur 50 minuten. We verwachten van ouders dat ze hun kinderen ondersteunen bij het huiswerk en stimuleren dit te maken zodat we samen een goed resultaat neerzetten.

Aan het eind van de behandeling, na 10 sessies, krijg je van onze behandelaar tips mee over voor de verdere ondersteuning van je zoon of dochter. Het is aan te raden de eigen leerkracht hierover te informeren en de materialen die we bij de behandeling gebruiken te laten zien, zodat er ook in de klas rekening mee gehouden kan worden.

Klik hier voor meer informatie over onze dyslexiebehandelingen.

Voor specifieke informatie over aanmelden en tarieven kun je onderstaand formulier invullen of een mail sturen naar advies@hetabc.nl.


Informatie formulier onderzoek/behandeling

ABC leveringsvoorwaarden

Heb je vragen hierover?

Anne Myyrylainen
Projectbureau / advieslijn

06 - 31 63 16 04

advies@hetabc.nl

Mijn profiel