Behandeling lezen en spelling (particulier)

Op school krijgt een kind alle klanken en spellingregels aangeleerd die het nodig heeft om goed te leren lezen en spellen. Bij sommige kinderen gaat dit niet vanzelf. Dan heeft een kind een andere vorm van uitleg nodig. Of heeft een kind iets meer tijd en inoefening nodig om bepaalde regels aan te leren of klanken in te slijpen en het technisch lezen onder de knie te krijgen. Het kan zijn dat dit in de klas zelf niet goed lukt.

In dat geval kunnen kinderen baat hebben bij onze lees- en spellingbehandeling. We geven een extra impuls aan het lezen en spellen, zodat het kind weer mee kan doen en met meer plezier aan de slag gaat (soms met behulp van hulpmiddelen).

Onze behandeling is geen hulples of huiswerkbegeleiding, maar echt een behandeling die gegeven wordt door ervaren orthopedagogen en psychologen met ruime ervaring in het begeleiden van leerlingen met (ernstige) lees- en spellingproblemen. Aan de hand van een duidelijke methode bekijken we waar de zwakke plekken zitten en gaan gericht aan de slag. We bouwen de verschillende lees- en spellingregels goed op, te beginnen bij het punt waar jouw kind de regels wel beheerst. In onze aanpak spelen we flexibel in op de behoeften van het kind. Hierdoor is onze behandeling ook effectief bij jonge kinderen.

Individuele behandeling

Een individuele behandelsessie voor spelling duurt een half uur (per week). De laatste 5 minuten geven we uitleg aan de ouder over de regels die we hebben geoefend en wat het huiswerk voor de komende week is. Behandeling van lezen en spelling samen duurt 50 minuten per week. We verwachten van ouders dat ze hun kinderen stimuleren en ondersteunen bij het huiswerk. Dan kunnen we samen een goed resultaat neerzetten.

Aan het eind van de behandeling, na 10 sessies, krijg je van onze behandelaar tips mee voor de verdere ondersteuning van jouw kind. Het is aan te raden de eigen leerkracht hierover te informeren en de materialen die we bij de behandeling gebruiken te laten zien. De leerkracht kan dan zorgen dat deze ook in de klas gebruikt worden.

Klik hier voor meer informatie over onze dyslexiebehandelingen.

Voor specifieke informatie over aanmelden en tarieven kun je onderstaand formulier invullen of een mail sturen naar advies@hetabc.nl.


Informatie formulier onderzoek/behandeling

ABC leveringsvoorwaarden

Heb je vragen hierover?

Anne Myyrylainen
Projectbureau / advieslijn

06 - 31 63 16 04

advies@hetabc.nl

Mijn profiel