Behandeling Spelling 9-12 jaar

Op school krijgt een kind alle spellingregels aangeleerd die het nodig heeft om goed mee te kunnen komen. In een enkel geval komt het voor dat dit niet zo vanzelf gaat als bij de meeste andere kinderen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat een kind een andere vorm van uitleg nodig heeft, omdat een kind iets meer tijd nodig heeft om bepaalde regels aan te leren of omdat hij of zij een basiselement niet goed heeft begrepen waardoor achterstanden in spellingregels en -strategieën zijn ontstaan.

Wanneer dit het geval is, kunnen kinderen baat hebben bij onze spellingbehandeling (individueel of per groep). We helpen bij het inlopen van de achterstand en geven hulpmiddelen om met meer plezier aan de slag te gaan met lezen, spellen en schrijven.

Centraal tijdens de behandeling staat de vraag: “Hoe los ik het op wanneer ik een woord niet kan schrijven?"

Onze spellingbehandeling is geen hulples of huiswerkbegeleiding, maar echt een behandeling. Aan de hand van een duidelijke methode bekijken we waar de zwakke plekken zitten en gaan we gericht aan de slag om de kennis rondom de verschillende regels die er zijn goed op te bouwen. Wanneer een kind bij ons klaar is met de behandeling kan hij/zij de regels op een goed niveau zelf toepassen en uitleggen. Door onze aanpak spelen we flexibel in op de behoefte van het kind. Hierdoor is onze behandeling ook effectief bij jonge kinderen.

 

Individuele behandeling

Een individuele behandelsessie is één keer per week en duurt een half uur per keer. De laatste 5 minuten gebruiken we altijd om uitleg te geven aan de ouder over welke regels er zijn geoefend en wat het huiswerk voor de komende week is. We verwachten van ouders dat ze hun kinderen daarbij ondersteunen en stimuleren zodat we samen een goed resultaat neerzetten.

Aan het eind van de behandeling, na 10 sessies, krijg je van onze behandelaar tips mee over voor de verdere ondersteuning van je zoon of dochter. Het is aan te raden de eigen leerkracht hierover te informeren en de materialen die we bij de behandeling gebruiken te laten zien, zodat er ook in de klas rekening mee gehouden kan worden.

 

Groepsbehandeling

Is er bij jouw leerling(en) een vermoeden van dyslexie of staat hij/zij op een wachtlijst? Vanaf nu kunnen leerlingen direct aan de slag met een Groepsbehandeling Lezen & Spelling.

Het ABC biedt op particuliere basis groepsbehandelingen Lezen & Spelling aan. Hierin worden leerlingen in kleine groepjes begeleid. Deze worden gegeven door dyslexiebehandelaren van Het ABC. Dit zijn ervaren orthopedagogen en psychologen met ruime ervaring in het begeleiden van leerlingen met (ernstige) lees- en spellingproblemen.

We kijken in de groepsbehandeling naar het individuele niveau van de leerling en herhalen de elementen die nog niet voldoende op niveau zijn.

Data: Vanaf 29 maart, 10 woensdagen 15.00 - 16.00 uur Locatie: Kruitberghof 39, Amsterdam Zuid-Oost.

In overleg zijn groepsbehandelingen ook op eigen school mogelijk, vanaf +/- 4 leerlingen.

 

Voor specifieke informatie over aanmelden en tarieven kun je onderstaand formulier invullen of een mail sturen naar advies@hetabc.nl.

Informatie formulier onderzoek/behandeling

ABC leveringsvoorwaarden

Heb je vragen hierover?

Anne Myyrylainen
Projectbureau / advieslijn

06 - 31 63 16 04

advies@hetabc.nl

Mijn profiel

 

Hoe gaat het met de
sociaal veilige omgeving in jouw klas?