Dyslexieonderzoek
Wanneer een kind veel moeite heeft met lezen en spellen en er ondanks extra begeleiding vanuit school en thuis weinig vooruitgang is, dan kan dat komen door dyslexie. Om erachter te komen of dat ook echt zo is moet er onderzoek gedaan worden.
Het onderzoek bestaat uit één of twee dagdelen. Hierbij worden verschillende testjes gedaan om te kijken hoe het staat met de verwerking van opdrachten die aan het kind gegeven worden. Ook wordt gekeken naar het niveau van lezen en spellen en de achterliggende oorzaken van de achterstand. Lees hier de toelichting voor kinderen over het onderzoek.
Na het onderzoek wordt gekeken hoe ernstig de problematiek is en of het kind in aanmerking komt voor vergoede dyslexiebehandeling. Zo nodig wordt ook een intelligentieonderzoek afgenomen. Indien een aanmelding voldoet aan de voorwaarden voor vergoede zorg dan wordt het onderzoek volledig door de gemeente vergoed. Binnen twee weken na het onderzoek is er een gesprek met je over de uitslag van het onderzoek. Er wordt dan ook besproken hoe het kind het beste kan worden geholpen.
Neem contact op voor meer informatie over onze tarieven. Verder informatie is ook te vinden bij de veelgestelde vragen over onderzoek en behandeling bij Het ABC.
Op dit moment hebben wij geen wachtlijst voor de dyslexieonderzoeken en -behandelingen.
Aanmelding Vergoede dyslexiezorg
Het Samenwerkingsverband screent of een leerling in aanmerking komt voor diagnostiek. De aanvraag voor vergoede zorg moet ingediend worden via het Samenwerkingsverband Amsterdam (SWV). Wanneer u een akkoordbrief ontvangt, en dit met het dossier naar ons toestuurt, kunnen wij het onderzoek inplannen (geen wachtlijst).
Aanmeldformulieren vergoede zorg (downloads):
Aanmelding niet-vergoede zorg (particulier)