Werkgeheugentraining- Cognitieve therapie (Cogmed)

''Help! Ik heb een topo-toets. Ik heb het zo goed geleerd en toch ging de toets niet goed!!''

Het ABC biedt een Cogmedtraining aan voor kinderen om zich beter te leren concentreren op hun schoolwerk in de klas. Door je aandacht te richten op één taak. Het oefenen leert je om beter informatie te onthouden en de aandacht bij de les te houden.

Het werkgeheugen heeft iedereen elke dag nodig en zeker op school in de klas bij het leren. Het werkgeheugen is het vermogen om informatie voor korte tijd te onthouden en vervolgens om met die informatie ook nog wat te doen (zoals tafels onthouden). Dit is nodig om instructies te onthouden en je te concentreren op wat je doet en te onthouden wat je daarna moet doen.

Cognitieve therapie?

Wat deze werkgeheugentraining onderscheidt van andere trainingen is een training met intensieve professionele begeleiding op zowel kindniveau als op ouderniveau. Deze begeleiding vindt plaats door de Cogmed Coach. Deze coach volgt de gehele training via internet en heeft wekelijks telefonisch of regelmatig live contact met de ouders. Deze Coach heeft als taak om samen met het kind concrete leerdoelen op te stellen, het kind te stimuleren om door te zetten bij moeilijkheden, geen zin etc. om het kind inzicht te verschaffen in zijn/haar prestaties en om te complimenteren. De begeleiding voor de ouder/verzorger als co-coach van zijn/haar kind bestaat uit tips en tops geven op het gebied van omgaan met fouten, teleurstellingen, reële verwachtingen scheppen etc.

Tijd

De training duurt 5 weken, waarbij (bij voorkeur) 5 dagen per week oefeningen worden gedaan achter de computer. Er zijn 8 oefeningen per keer, waarbij steeds getraind wordt op de grenzen van je kunnen.

De Cogmed is opgenomen in de databank van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

 

Verdere informatie:

www.cogmed.nl

www.beterbrein.nl

Wil je persoonlijk advies of meer informatie hierover?

Annemiek Roelen
Onderwijsadviseur

06 - 31 63 15 62

aroelen@hetabc.nl

Mijn profiel

Hoe gaat het met de
sociaal veilige omgeving in jouw klas?