Rekenen

Rekenen en cijfermatige inschattingen maken doen we de hele dag door. Bijvoorbeeld als we kijken of we voldoende wisselgeld terugkrijgen. Of als we inschatten of het nog gaat lukken om de volgende trein te halen.

 

Soms gaat het niet vanzelf
Helaas gaat rekenen niet bij alle kinderen als vanzelf. Merk je dat jouw kind hardnekkig bij alle opgaven op zijn vingers blijft tellen? Of komen de tafels er maar niet in? Is er een grote achterstand met cijferen of het rekenen met breuken en procenten? Vaak gaan zulke rekenproblemen niet vanzelf over maar worden ze steeds erger. Dit kan stress veroorzaken en kinderen onzeker maken.

Weer meer rekenplezier
Veel problemen zijn op school te verhelpen. Soms hebben kinderen maar kort wat extra hulp nodig. Andere keren is intensievere begeleiding geboden. In alle gevallen kun je een beroep doen op Het ABC. Wij hebben een speciaal behandelaanbod, ontwikkeld voor onderwijsprofessionals en leerlingen. We werken aan het herstellen en vergroten van het rekenplezier, door ze op hun manier rekenvaardiger te maken.

Dyscalculie?
Het kan zijn dat de rekenproblemen duiden op dyscalculie. Bekijk hier Het Klokhuis over dyscalculie: wat is het, en wat kan je er aan doen?

Kijk onderaan voor het aanbod van Het ABC betreffende reken- en dyscalculie onderzoek/behandeling.

Bij Het ABC hebben we voor zowel onderzoek als behandeling geen wachtlijsten.

Neem contact op voor meer informatie (bijvoorbeeld over onze tarieven). Of kijk bij de veelgestelde vragen over onderzoek en behandeling bij Het ABC.

Heb je vragen hierover?

Anne Myyrylainen
Projectbureau / advieslijn

06 - 31 63 16 04

advies@hetabc.nl

Mijn profiel

Reken aanbod van Het ABC

Reken- en dyscalculie onderzoek

Voor wanneer er een vermoeden bestaat dat er meer aan de hand is.

Bij het onderzoek kijken we uitgebreid naar het niveau dat het kind laat zien en gaan we op zoek naar de achterliggende problemen en eventuele oplossingen/ begeleiding.

Lees meer

Individuele rekenbehandeling

Een kort onderzoek om het rekenniveau van je kind te bepalen, gevolgd door een plan van een aanpak en een begeleidingstraject van 20 weken.

Lees meer