Het ABC bestaat (bijna) 45 jaar!
- speciale (oud) medewerkerspagina - 

Op 21 juni 2018 bestaat Het ABC 45 jaar. Dat gaan we het hele jaar vieren, en we hopen dat jij het met ons meeviert. Natuurlijk staat daarbij de inhoud centraal, zoals dat altijd bij Het ABC het geval is. Maar lef & lol horen inmiddels ook bij onze kernwaarden, dus ook die krijgen hun plek komend jaar. Op donderdag 21 juni nodigen we in het bijzonder ook onze (oud) collega's uit:

 • Symposium "Ethiek en de leraar"
  Inloop: 15.30 uur
  Aanvang: 16.00 uur
  Borrel: 18.00-19.00 uur
 • Personeelsfeest
  Borrel: vanaf 18.00 uur
  Diner: 19.00 uur
  Feest tot circa 23.00 uur

Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102 Amsterdam
Bekijk hier het programma voor het feestelijk middag symposium.

Graag bij interesse onderstaand formulier invullen.

Na dit formulier, onderaan deze pagina, vind je nog meer informatie over ons feestelijk jubileumjaar en onze visie op virtuoos onderwijs. Bekijk hier het virtuoze boekje voor ons feestelijk jaar. 

 

 

Onze visie op virtuoos onderwijs

Laat je inspireren:
speel met je ruimte,
vergroot je impact!

Symposium "Ethiek en de leraar"

Hoe doe je het juiste in een veeleisende en ongeduldige tijd? Op donderdag 21 juni, exact de dag dat we 45 jaar bestaan, staan we stil bij dit actuele vraagstuk met twee topsprekers die dit vanuit verschillende invalshoeken bekijken.

Bekijk hier het programma.

Onze visie op goed onderwijs voor alle leerlingen
8 krachten

Wij hebben 8 krachten onderkend voor goed onderwijs als lijnen waarlangs je goed onderwijs kunt beschouwen en bouwen. Onze onderwijsadviseurs zetten bij complexe vraagstukken hun brede expertise in om in deze lijn effectief koers te zetten en te houden.

Virtuoze leraar van het jaar

Heb jij ook zo'n bijzondere ervaring met een leraar of team? Deel dit dan met ons én andere onderwijsprofessionals, zodat we elkaar kunnen blijven inspireren. Nomineer daarmee jouw virtuoze leraar/team van het jaar!

Bekijk hier hoe jij iemand op kan geven.

Virtuositeit in het onderwijs

Door goed onderwijs worden jonge mensen gevormd en wordt een goede basis gelegd voor hun verdere leven. Het maakt hen voorbereid, weerbaar en sociaal en stelt hen in staat wenselijke talenten te ontplooien en ambities te stellen, gezien de context waarin zij leven.

Het werk van Biesta past bij deze visie en ambitie. Gert Biesta is inspirator, helpt ons om virtuositeit goed te verwoorden en scherpte te houden op de bedoeling van onderwijs.

“If you stand for nothing you’ll fall for anything.” Biesta

Lees meer