Different Day

Different Day (DD) is een onderwijsprogramma voor cognitief talentvolle leerlingen dat wij hebben gebaseerd op de uitgangspunten van Day a Week School (DWS). In een DD-groep komen leerlingen uit groep 5, 6 en 7 van één school een dagdeel per week samen en krijgen zij een cognitief uitdagend onderwijsaanbod. Hierin wordt het analyserende en creatieve denken gestimuleerd. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan o.a. leren leren, samenwerken en doorzetten. De lesactiviteiten worden thematisch aangeboden en bestaan o.a. uit filosofie, wiskunde, teamuitdagingen, creatieve denkopdrachten, eigen projecttijd en denkpuzzels.

Different Day is op een groeiend aantal scholen in Nederland te vinden. Het biedt een uitkomst voor kinderen die in hun reguliere groep onvoldoende kunnen worden uitgedaagd en/of onvoldoende ontwikkelingsgelijken om zich heen hebben, waarmee zij zich kunnen identificeren.

Werkwijze

Wij ondersteunen de school bij de opzet en implementatie van de DD-groep. De leerkracht wordt door ons opgeleid en ingewerkt. Daarnaast voeren wij samen met school de identificatie en selectie van de leerlingen uit en wordt er een plan gemaakt voor de dagprogramma’s.

De DD-leerkracht vormt een onderdeel van een groter netwerk met alle DD- én DWS-leerkrachten in Nederland. Ook online zet dit netwerk zich voort en wordt er gebruik gemaakt van een database met lesactiviteiten

Informatie en contact

Voor meer informatie of bij interesse kun je contact opnemen met Annelies de Muijnck.

 

Heb je vragen hierover of wil je direct contact?

Annelies de Muijnck
Onderwijsadviseur & Schoolpsycholoog

06 - 31 63 15 56

ademuijnck@hetabc.nl

Mijn profiel

Bekijk hier de informatie flyer over Different Day