Behandeling Dyslexie

Uit onderzoek kan blijken dat een vergoede behandeling kan worden gestart. Als het kind niet aan de voorwaarden voor vergoede behandeling voldoet, kan de behandeling op kosten van ouders en/of school gegeven worden. Afhankelijk van de ernst van de problemen wordt voor ongeveer 20 tot 40 behandelingen gekozen (bij particuliere behandeling kan ook voor 10 behandelingen gekozen worden).

Tussendoor vinden er evaluatiemomenten plaats, waarna in overleg tussen de behandelaar en hoofdbehandelaar besloten wordt of de behandeling verder gaat.

Wij hebben behandellocaties verspreid over Amsterdam, zodat hulp dicht bij school/huis gegeven kan worden. Bekijk hier de behandellocaties van Het ABC

Bij de dyslexiebehandeling hebben we verschillende uitgangspunten:

  • Allereerst is de behandeling bedoeld om de lees- en spellingsvaardigheden van het kind te vergroten. Dit gebeurt met een vaste aanpak, waarbij grote nadruk wordt gelegd op het herkennen van de klanken van woorden en het verbeteren van vloeiend lezen.
  • Naast deze aanpak wordt er ook aandacht besteed aan de specifieke uitdagingen van het kind.
  • We kijken naar welke gevoelens het kind heeft bij het lezen, spellen en schrijven. Zo willen we het leesplezier vergroten.

De behandelingen zijn individueel, eenmaal per week 50 minuten, de laatste 5 minuten wordt het huiswerk met het kind en ouders besproken.

Een dyslexieverklaring en eventueel uitbehandelverklaring krijgen de ouders aan het einde van de behandeling, als het kind aan de voorwaarden voldoet. Informatie over dyslexiehulpmiddelen zoals Sprint, Kurzweil, Daisy-speler kun je vinden op de website www.lexima.nl

Neem contact op voor meer informatie over onze tarieven

Op dit moment hebben wij geen wachtlijst voor de dyslexiebehandelingen. 

Meer over aanmelden

ABC leveringsvoorwaarden

 

Wil je persoonlijk advies over de beste oplossing voor jouw leerling?

Anne Myyrylainen
Projectbureau / advieslijn

06 - 31 63 16 04

advies@hetabc.nl

Mijn profiel

Ouders aan het woord

“Hij had grote problemen. Nu is het veel beter. Hij moest elke dag lezen. Nu vindt hij dat ook leuker. Het geeft hem zelfvertrouwen”

Mr. Benhali, vader van Rachid- 9 jaar

Spellen met spinners

In spin de bocht gaat ...

 

Bij Het ABC mogen de kinderen hun spinners meenemen én gebruiken tijdens de spelling- en dyslexiebehandelingen. We merken dat ze daarmee spelenderwijs de regels kunnen toepassen. Op die manier kunnen ze meer en sneller oefenen én zijn ze gemotiveerder dan ooit.

Klik hier voor een aantal oefeningen die ook eenvoudig op school of thuis te doen zijn.