Behandeling Spelling 9-12 jaar

Op school krijgt een leerling alle spellingregels aangeleerd die het nodig heeft om goed mee te kunnen komen. In een enkel geval komt het voor dat dit niet zo vanzelf gaat als bij de meeste andere leerlingen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de leerling een andere vorm van uitleg nodig heeft, omdat het iets meer tijd nodig heeft om bepaalde regels aan te leren of omdat de leerling een basiselement niet goed heeft begrepen waardoor achterstanden in spellingregels en -strategieën zijn ontstaan.

Wanneer dit het geval is heeft jouw leerling waarschijnlijk baat bij onze spellingbehandeling. We helpen bij het inlopen van de achterstand en geven jouw leerling de hulpmiddelen om met meer plezier aan de slag te gaan met lezen, spellen en schrijven.

Centraal tijdens de behandeling staat de vraag: “Hoe los ik het op wanneer ik een woord niet kan schrijven?"

Onze spellingbehandeling is geen hulples of huiswerkbegeleiding. Aan de hand van een duidelijke methode bekijken we waar de zwakke plekken zitten en gaan we gericht aan de slag om de kennis rondom de verschillende regels die er zijn goed op te bouwen. Wanneer jouw leerling klaar is met de behandeling, kan hij/zij de regels op een goed niveau zelf toepassen en uitleggen. Door onze individuele aanpak spelen we flexibel in op de behoefte van de leerling. Hierdoor is onze behandeling ook effectief bij jonge leerlingen.

Een behandelsessie is een keer per week en duurt een half uur per week. De laatste 5 minuten gebruiken we altijd om uitleg te geven aan de ouder over welke regels er zijn geoefend en wat het huiswerk voor de komende week is. We verwachten van je dat je jouw leerling ondersteunt en stimuleert zodat we samen een goed resultaat neerzetten.

Aanmeldformulier spelling (download)

ABC leveringsvoorwaarden

Wil je persoonlijk advies over de beste oplossing voor jouw leerling?

Anne Myyrylainen
Projectbureau / advieslijn

06 - 31 63 16 04

advies@hetabc.nl

Mijn profiel