Oriënterend consult ICT-hulpmiddelen Dyslexie

Voor kinderen met ernstige dyslexie is het erg belangrijk dat ze tijdig starten met het gebruik van hulpmiddelen op school. ICT-hulpmiddelen bevorderen de zelfredzaamheid van een leerling, versterken het gevoel van eigenwaarde en motiveren de leerling om te blijven lezen en/of spellen. Ook hebben ICT-hulpmiddelen een remediërend effect: het kind wordt niet lui maar juist beter in lezen en spellen. Voor een consult op het gebied van ICT-hulpmiddelen kun je terecht bij het ABC.

Werkwijze

Bij een oriënterend consult kijken we naar de mogelijkheden voor ICT-hulpmiddelen voor leerlingen op school. Indien gewenst kan hierna ook geholpen worden bij de implementatie van deze hulpmiddelen. Wij bieden begeleiding van de IB-er om expertise te vergroten voor het opstellen van handelingsplannen en het maken van een groepsplan, waarin gewerkt wordt aan het verbeteren van spellingvaardigheden van de leerlingen en het leren werken met aangepaste dyslexiesoftware (Kurzweil). Daarnaast worden de leerkrachten gecoacht bij het opstellen van groepsplannen en vindt er casuïstiekbespreking plaats.

Data en locatie

Nader te bepalen.

Aanmelden

Heb je interesse in een oriënterend consult, neem dan contact op met Hilde Noordam.

Voor de begeleiding/ondersteuning bij implementatie van ICT-hulpmiddelen kan mogelijk een arrangement aangevraagd worden. Lees hier meer over de aanvraag van een arrangement.

 

 

 

Hilde Noordam
Onderwijsadviseur & Behandelaar Dyslexie

06 - 31 63 16 61

hnoordam@hetabc.nl

Mijn profiel

Ouders aan het woord

"Ik zie mijn zoon al jaren worstelen zonder dat iemand kon helpen. Nu het blijkt om dyslexie te gaan kunnen we wel gericht helpen. Voor Lucas scheelt het ook enorm, hij gaf laatst zich aan 'zich niet langer dom te voelen'. Best hartverscheurend, maar ik ben blij dat we eindelijk weten wat het is."

Marieke, Moeder van Lucas (10 jaar)