Jonge kind


Basisschool low res14

Een goed begin is het halve werk. Hoe pak je dat aan? Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van het jonge kind. De brede ontwikkeling en het spelenderwijs leren zijn voor ons het uitgangspunt.

Hier geloven wij in:

  • Spelenderwijs en ontdekkend leren
  • Eigenaarschap en betrokkenheid
  • Ontwikkelen en leren met hoofd, hart en handen
  • Bevlogen professionals

Wij ondersteunen professionals bij het versterken van hun pedagogische en didactische vaardigheden en bij het vergroten van hun kennis van ontwikkeling van het jonge kind. Om van daaruit weloverwogen keuzes te maken: de ontwikkeling volgen waar mogelijk en stimuleren waar nodig. Dit komt terug in onze aanpak. Ondersteuning op maat vormt het hart van ons werk. Daarnaast bieden we ook gecertificeerde trainingen VVE voor professionals, ondersteuning bij de implementatie van Kijk! en de Leergang ontwikkeling Jonge Kind.

''VVE-programma's: obstakel of houvast?''
Lees hier het artikel van o.a. Ineke van der Schuyt in het vakblad HJK 

Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn.

Loesje

Wilt je meer weten hierover?

Ineke van der Schuyt
Onderwijsadviseur & Expert VVE / Jonge Kind

06 - 46 61 03 15

ivanderschuyt@hetabc.nl

Mijn profiel

Aan de slag met Bloom

Lees hier hoe je spelenderwijs hogere denkvaardigheden kan stimuleren bij kleuters en ga praktisch aan de slag met prentenboeken aan de hand van de taxonomie van Bloom.

Aan de slag met techniek

Lees hier hoe je onderzoekend en ontwerpend leren kan stimuleren bij kleuters en praktisch aan de slag kan met wetenschap, natuur & techniekonderwijs. 


 Klaar voor groep 3!?
Lees hier het blog met zeven manieren om de overgang van groep 2 naar 3 goed te laten verlopen én rekening te houden met de verschillen tussen de kinderen. 

 

 

Ons aanbod

Ondersteuning op maat VVE / Kinderopvang

Wij bieden coaching on the job en ondersteuning bij (jaarlijkse)
professionalisering. Wij werken vanuit eigenaarschap en betrokkenheid. Vanuit hoofd, hart en handen. Altijd in partnerschap en overleg.

 

Lees meer over aanpak & thema's

VVE (programma) trainingen

Wij hebben ervaren en gecertificeerde trainers in de volgende programma's:

 

Klik op de betreffende training voor meer informatie en het aanmeldformulier. 

Ondersteuning onderbouw

Wij bieden coaching on the job voor individuele leerkrachten en (team)ondersteuning bij verbetering van de kwaliteit in de onderbouw.

Hoe ga je om met je methode, hoe maak je beredeneerde keuzes, heeft oefenen zin en hoe versterk je het spel?

Lees meer over aanpak & thema's

Leergang Ontwikkeling Jonge Kind

Wil je meer kennis en inzicht in de doorgaande ontwikkeling van het jonge kind van 0 tot 7 jaar? Wanneer is er mogelijk sprake van een afwijkende of verstoorde ontwikkeling en hoe ga je daar mee om? In deze leergang leer je welke ondersteuning je kunt bieden om zo een waardevolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het jonge kind.

 

Lees meer

Kijk!

Observatie en registratiesysteem voor het jonge kind. Het ABC begeleidt locaties bij de implementatie van Kijk!

 

Lees meer

De Gelukkige Groep

Wil je de groepsdynamiek en de sfeer in je groep verbeteren? Hoe zorg je dat kinderen meer betrokken zijn en positief met elkaar omgaan? Met deze aanpak keert de veiligheid en de rust in de groep terug en ervaar jij als pedagogisch medewerker meer veerkracht.

Lees meer