Team van coaches en adviseurs

Ester Vollenga

‘Elke verandering begint met een eerste stap’, daar staat onze collega Ester Vollenga voor. Ester houdt zich onder andere bezig met coaching van directies, managementteams en interim werk. Zij begeleidt jou graag stap voor stap, op jouw tempo en binnen jouw mogelijkheden.

Wat scholen zeggen over Ester: ‘Ester is empathisch, heeft een rustige uitstraling en biedt structuur en stabiliteit. Zij zorgt voor een vertrouwd gevoel.’

Ester heeft werkervaring als: directeur, teamleider, zorgcoördinator, bouwcoördinator, leerkracht, projectleider, procesbegeleider en coach.

Benieuwd of Ester ook iets voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Ester Vollenga (evollenga@hetab.nl).

 

 

Lees meer over Ester

Stefanie Lammers

‘Áls iets niet werkt, probeer dan eens wat anders’. Hier staat onze collega Stefanie Lammers voor. Stefanie zet zich onder andere graag in voor het coachen van schoolleider en interim werk. Ze werkt samen met jou planmatig en doelgericht aan de ambities en doelen van jou of de school.

Wat scholen zeggen over Stefanie:
'Je hebt gezorgd voor een professionele cultuur in de school. Mensen durven elkaar nu beter aan te spreken/ feedback te geven. Er wordt minder geklaagd, maar juist meer actie ondernomen. Je hebt mij gestimuleerd om het beste uit mezelf te halen en ik ben met jou als directeur echt een betere leerkracht geworden.’

Stefanie heeft werkervaring als directeur en coach.

Benieuwd of Stefanie ook iets voor jou kan betekenen? Neem contact op Ester Vollenga via evollenga@hetabc.nl

Sven Mooij

“Wat begint in de kern, benader je vanuit de kern,” daar staat onze collega Sven Mooij voor. Sven zet zich in voor scholen door op een analytische manier uitdagingen en kansen te onderzoeken en teams hierin te coachen. Hij houdt hierbij de doelen van de school scherp voor ogen maar streeft ernaar het individu nooit uit het zicht te verliezen. “Vriendelijk, helder en to the point” typeert hierin zijn stijl.

Sven is via een studie Engelse literatuur opgeleid als kritisch en onderzoekend denker aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een achtergrond in het Voortgezet Onderwijs waar hij van brugklas tot eindexamen en van VMBO tot VWO voor de klas heeft gestaan als docent Engels.

Als onderwijsadviseur werkt Sven op het raakvlak tussen onderzoek/analyse en training/coaching. Hij denkt mee over de organisatie en de mensen daarin. Hierbij biedt hij ondersteuning die varieert van van individuele coaching tot het versterken van de professionele cultuur. Ook kan Sven helpen met het vinden van een duurzame balans tussen werkdruk en werkgeluk of het oplossen van onderzoeksvragen binnen de school.

Benieuwd of Sven ook iets voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Sven Mooij (smooij@hetabc.nl).

Ronith Root

‘Elke kwaliteitsverbetering vraagt om een planmatige aanpak’ , zo gaat onze collega Ronith Root bij een nieuwe interim management opdracht van start.

Snel overzicht krijgen van de organisatie door een mensgerichte aanpak, analyse maken en samen met het team doelen stellen zijn de ingrediënten van haar wijze van werken. Zij is iemand die snel kan schakelen en houdt van complexe situaties. ‘Warm als het kan en zakelijk als het moet’ typeert haar als persoon.

Ronith richt zich o.a. op interim management en coaching van managementteams. Scholen geven terug aan Ronith dat ze met haar iemand binnen halen die verstand heeft van onderwijs, veiligheid kan bieden, gemakkelijk benaderbaar is en in staat is collega’s in hun kracht te zetten.

Ronith heeft werkervaring als directeur, intern begeleider, orthopedagoog en leerkracht zowel in het PO als het VO. Heb je op school een vraagstuk waarbij je de ondersteuning van Ronith kunt gebruiken? Neem vrijblijvend contact op met Ronith Root (rroot@hetabc.nl)

Lees meer over Ronith

Noortje Arts

'Mensen verdienen een klankbord, ruimte om te leren en een spiegel om in te kijken’, daar staat onze collega Noortje Arts voor. Als onderwijsadviseur, interim leidinggevende en coach begeleidt Noortje directies, (management) teams en individuen bij onderwijskundige vraagstukken, leiderschapsontwikkeling, verandertrajecten en persoonlijke ontwikkeling. Ze wil samen met jou onderzoeken wat je energie kost en wat energie oplevert om te zorgen voor de juiste balans.

Wat scholen zeggen over Noortje: ‘Noortje is een daadkrachtige professional die de rust uitstraalt gedurende momenten waarbij de spanning hoog is. Dankzij haar open houding, betrokkenheid en inlevingsvermogen weet zij tot de kern te komen en zet ze je aan het denken.’

Noortje heeft werkervaring als (interim) schoolleider, afdelingsmanager, teamleider, projectleider, leerkracht, procesbegeleider, trainer en coach.

Benieuwd of Noortje ook iets voor jou kan betekenen? Neem contact op met Noortje Arts (narts@hetabc.nl).

Lotte Heij

Samen veranderen maakt dat je samen kijkt naar mogelijkheden. Het vinden van hobbels en kansen in de (school) organisatie, teams of op persoonlijk vlak is een waardevol gegeven om samen te groeien. Lotte vindt het van belang om bij de start de beginsituatie goed in kaart te brengen, waar ruimte is voor inbreng om een reëel beeld te schetsen van de situatie. De beginsituatie is het uitgangspunt om samen doelen te stellen en verbinding te vinden met elkaar. Lotte vindt het belangrijk om te verduidelijken wat de kernwaarden zijn van een organisatie of persoon. Het zoeken van energie wat resulteert in samen willen en durven veranderen. Het team eigenaarschap geven in het veranderproces om te leren van en met elkaar in het moment en in de toekomst.

Lotte is werkzaam in primair onderwijs. Neem contact op via lheij@hetabc.nl.

Rico Klaassen Bos

‘Een professionele cultuur ontwikkelen lukt alleen met het juiste voorbeeld’, daar staat onze collega Rico Klaassen Bos voor. Rico ondersteunt directeuren en teams van leerkrachten met het ontwikkelen van een professionele leergemeenschap. Rico geeft praktische handvatten aan directeuren om zelf het goede voorbeeld te geven en een professionele houding te ontwikkelen bij het team.
Wat scholen zeggen over Rico: ‘Rico is een enthousiaste onderwijsadviseur die op een prettige manier feedback geeft, waardoor er draagvlak ontstaat voor ontwikkeling.’
Rico heeft werkervaring als: directeur, leerkracht, onderwijsadviseur en coach.
Benieuwd of Rico ook iets voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Rico Klaassen Bos (rklaassenbos@hetabc.nl).