Team van coaches en adviseurs

Ester Vollenga

‘Elke verandering begint met een eerste stap’, daar staat onze collega Ester Vollenga voor. Ester houdt zich onder andere bezig met coaching van directies, managementteams en interim werk. Zij begeleidt jou graag stap voor stap, op jouw tempo en binnen jouw mogelijkheden.

Wat scholen zeggen over Ester: ‘Ester is empathisch, heeft een rustige uitstraling en biedt structuur en stabiliteit. Zij zorgt voor een vertrouwd gevoel.’

Ester heeft werkervaring als: directeur, teamleider, zorgcoördinator, bouwcoördinator, leerkracht, projectleider, procesbegeleider en coach.

Benieuwd of Ester ook iets voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Ester Vollenga (evollenga@hetab.nl).

 

 

Lees meer over Ester

Sanne Smit

‘Alles kan, als je het maar wilt’, daar staat onze collega Sanne Smit voor. Sanne zet zich onder andere graag in als procesbegeleider voor onderwijsorganisaties die een veranderproces willen doormaken. Door het overzicht te bewaren en stapsgewijs te werken, helpt ze de onderwijsorganisaties een stap in de richting van hun visie te zetten.

Wat anderen zeggen over Sanne:
‘Ik krijg van jou weer energie.’
‘Jij maakt voor het team inzichtelijk welke groei ze maken.’
‘Fijn hoe jij het overzicht houdt en weer teruggrijpt naar waar we waren gebleven.’

Sanne heeft werkervaring als projectleider, intern begeleider, leerkracht, procesbegeleider en coach.

Benieuwd of Sanne ook iets voor jou kan betekenen? Neem contact op met Sanne Smit (ssmit@hetabc.nl).

 

Lees meer over Sanne

Stefanie Lammers

‘Áls iets niet werkt, probeer dan eens wat anders’. Hier staat onze collega Stefanie Lammers voor. Stefanie zet zich onder andere graag in voor het coachen van schoolleider en interim werk. Ze werkt samen met jou planmatig en doelgericht aan de ambities en doelen van jou of de school.

Wat scholen zeggen over Stefanie:
'Je hebt gezorgd voor een professionele cultuur in de school. Mensen durven elkaar nu beter aan te spreken/ feedback te geven. Er wordt minder geklaagd, maar juist meer actie ondernomen. Je hebt mij gestimuleerd om het beste uit mezelf te halen en ik ben met jou als directeur echt een betere leerkracht geworden.’

Stefanie heeft werkervaring als directeur en coach.

Benieuwd of Stefanie ook iets voor jou kan betekenen? Neem contact op Ester Vollenga via evollenga@hetabc.nl

Noortje Arts

'Mensen verdienen een klankbord, ruimte om te leren en een spiegel om in te kijken’, daar staat onze collega Noortje Arts voor. Als onderwijsadviseur, interim leidinggevende en coach begeleidt Noortje directies, (management) teams en individuen bij onderwijskundige vraagstukken, leiderschapsontwikkeling, verandertrajecten en persoonlijke ontwikkeling. Ze wil samen met jou onderzoeken wat je energie kost en wat energie oplevert om te zorgen voor de juiste balans.

Wat scholen zeggen over Noortje: ‘Noortje is een daadkrachtige professional die de rust uitstraalt gedurende momenten waarbij de spanning hoog is. Dankzij haar open houding, betrokkenheid en inlevingsvermogen weet zij tot de kern te komen en zet ze je aan het denken.’

Noortje heeft werkervaring als (interim) schoolleider, afdelingsmanager, teamleider, projectleider, leerkracht, procesbegeleider, trainer en coach.

Benieuwd of Noortje ook iets voor jou kan betekenen? Neem contact op met Noortje Arts (narts@hetabc.nl).

Erik Schwab

‘Eerst contact, dan pas contract’, daar staat onze collega Erik Schwab voor. Erik houdt zich onder andere bezig met coaching van directies en interim werk. Hij bekijkt graag met jou alle mogelijkheden en kansen, binnen jouw ontwikkeling en die van de school.

Wat scholen zeggen over Erik:
‘Ik heb de samenwerking met Erik heel erg prettig ervaren. Naast de deskundige adviezen heb ik ook veel gehad aan zijn rol als sparringpartner/ondersteuner. Hij heeft veel kennis over onderwijs, maar ook oog voor zachte zaken en dat maakt hem meer dan alleen maar een adviseur/ondersteuner. Hij weet een spiegel voor te houden om na te denken over de toekomst van de organisatie en ook over het eigen functioneren.’

Erik heeft werkervaring als (adjunct) directeur, leerkracht, procesbegeleider en coach.

Benieuwd of Erik ook iets voor jou kan betekenen? Neem contact op met Erik Schwab (eschwab@hetabc.nl).

Lees meer over Erik

Ronith Root

‘Elke kwaliteitsverbetering vraagt om een planmatige aanpak’ , zo gaat onze collega Ronith Root bij een nieuwe interim management opdracht van start.

Snel overzicht krijgen van de organisatie door een mensgerichte aanpak, analyse maken en samen met het team doelen stellen zijn de ingrediënten van haar wijze van werken. Zij is iemand die snel kan schakelen en houdt van complexe situaties. ‘Warm als het kan en zakelijk als het moet’ typeert haar als persoon.

Ronith richt zich o.a. op interim management en coaching van managementteams. Scholen geven terug aan Ronith dat ze met haar iemand binnen halen die verstand heeft van onderwijs, veiligheid kan bieden, gemakkelijk benaderbaar is en in staat is collega’s in hun kracht te zetten.

Ronith heeft werkervaring als directeur, intern begeleider, orthopedagoog en leerkracht zowel in het PO als het VO. Heb je op school een vraagstuk waarbij je de ondersteuning van Ronith kunt gebruiken? Neem vrijblijvend contact op met Ronith Root (rroot@hetabc.nl)

Lees meer over Ronith

Rienkje van der Eijnden

‘Wij leren niet voor de school, maar voor het leven.’

Hier staat onze collega Rienkje van der Eijnden voor. Rienkje draagt graag bij aan goed en betekenisvol onderwijs. Zij helpt scholen om de schoolvisie te vertalen naar de concrete praktijk en om doelgericht en planmatig te werken aan onderwijskwaliteit.

Wat anderen zeggen over Rienkje:
‘Jouw kracht is het aanbrengen van structuur, waardoor ik weer overzicht krijg.’
‘Ik voel me een stuk beter, dan toen je vanmorgen binnenkwam.’
‘Jij brengt rust en duidelijkheid.’

Rienkje heeft werkervaring als interim-directeur, procesbegeleider en coach.

Benieuwd of Rienkje iets voor jou kan betekenen? Neem contact op met Ester Vollenga (evolllenga@hetabc.nl).