Virtuoze School

Met Virtuoos onderwijs kiezen we voor waardegedreven onderwijs: onderwijs waarbij waarden voorop staan. Waarden over wat goed onderwijs is, maar ook en vooral de waarden die je zelf meeneemt en zorgen voor onbevangenheid, vitaliteit, bevlogenheid, en motivatie. 

De Virtuoze School

Gert BiestaVoor scholen die de brede vorming van kinderen vooropstellen, is de Virtuoze School een nieuwe manier van professionaliseren, waarmee waardegedreven onderwijs concreter wordt door middel van praktische handvatten. We laten ons daarbij inspireren door Gert Biesta.

Meer over De Virtuoze School

MaakOnderwijs

maakonderwijs-animatie

Voor alle kinderen die iets willen maken, is MaakOnderwijs een op nieuwe technologie gebaseerd onderwijsprogramma. Het gaat uit van de nieuwsgierigheid van kinderen en het leert ze verantwoord en oplossingsgericht nieuwe technologie te gebruiken in een duurzame samenleving.

Meer over MaakOnderwijs

Gedrag & schoolklimaat

taalvaardigIn een veilig en positief schoolklimaat, waarin iedereen ertoe doet, worden verschillen en overeenkomsten benut om samen die ondersteuning te bieden die leerlingen nodig hebben voor een optimale ontwikkeling.

 

Lees meer

Quote

Er is bij Het ABC veel expertise die onderwijs en hulpverlening verbindt. Samen met school wordt het juiste pad gekozen. Er is sprake van fine-tunen op het 'kip-ei probleem' waardoor de goede afslag wordt genomen. Voor oplossingen binnen de schoolse context, praktische invullingen ín de groep met gedegen kennis van leermiddelen, voor 'dubbel bijzondere' kinderen etc.

Katrien van der Pol, IB-er bij de Olympiaschool