Met plezier! Aan de slag met moderne projecttechnieken

Moderne projectmethodieken, zoals scrummen en bordsessies zijn interactieve werkvormen, die veelal hun oorsprong hebben in grote ICT-projecten. Ze zijn een antwoord op projecten die meer kosten, langer duren en niet opleveren wat je ervan verwacht.

Essentie

De nieuwe manier van werken is erop gericht het onnodige weg te laten en focus te houden op wat echt belangrijk is. Je bepaalt samen je doelen en werkt in haalbare stappen naar je eindambitie. Daardoor maak je meer gebruik van de creativiteit in de groep, worden leerkrachten meer eigenaar van de schoolontwikkeling en leerlingen meer eigenaar van de klasontwikkeling.

De volgende thema’s komen aan de orde:

 • Waar hoop je op dat eigentijdse projecttechnieken je bij kunnen helpen?
  • We bespreken verschillende varianten en kenmerken
 • Wat is het ‘verhaal’ van je project of de vraag en hoe vertaal je dat naar concrete acties:
  • Hierbij gaan we aan de slag met het ABC storyboard en de wijze waarop je dit kunt inzetten.
 • Hoe hou je het proces van de vraag of het project in beeld?
  • Wat is het ABC scrumboard
  • Hoe helpt je dit bij je project of de opdracht

Resultaten

Vanuit het ABC hebben wij een storyboard ontwikkeld en een scrumboard gemaakt op basis van onze eigen ervaringen met deze manieren van werken. In deze workshop ervaar je hoe je een storyboard kunt gebruiken, hoe je hier acties op kunt uitzetten en ga je het ‘scrummen’ in de praktijk brengen.

Werkwijze

Het ABC verzorgt workshops, trainingen en coaching op maat in het werken met eigentijdse projecttechnieken. Naast het werk dat gedaan moet worden is daarbij ook de ‘fun’ factor een belangrijke maatstaf voor succes. Het werken met moderne projecttechnieken is geen doel op zich. Het kan scholen en professionals wel helpen de professionele ruimte van professionals te vergroten, het gesprek over brede vorming in onderwijs op gang te brengen en te houden en de schoolontwikkeling daarop aan te passen.

Meer informatie / aanmelden

Begeleiding en coaching in het werken met eigentijdse projecttechnieken worden verzorgd door Heleen Bouwmans en Annerose Groot. Neem voor meer informatie of aanbod op maat contact op met Heleen Bouwmans via hbouwmans@hetabc.nl of telefoonnummer 06 - 506 927 35.

Wil je meer informatie of persoonlijk contact hierover?

Heleen Bouwmans
Metgezel Innovatie

06 - 50 69 27 35

hbouwmans@hetabc.nl

Mijn profiel

workshops4