CEnergizerSticksreatief met energizers

Wil je inspelen op de bewegingsdrang van de leerlingen en daarmee ook de concentratie herpakken en sfeerbevorderend werken? Dit kan met het gebruik van energizers. Wat zijn deze bewegingstussendoortjes eigenlijk? Hoe pas je ze toe en hoe kom je aan voorbeelden?

Tijdens deze workshop worden er kort enkele onderzoeken besproken die de effecten van bewegen op concentratie hebben onderzocht. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Je gaat de energizers ervaren, ontdekken welke verschillende soorten energizers er zijn en met welk doel deze ingezet kunnen worden. We dragen ook mogelijke opties aan om de energizers schoolbreed te stimuleren.

Resultaten

  • Je kunt verschillende energizers in de klas toepassen, aangepast aan het moment en de behoefte van de klas.
  • Je kent de effecten van het gebruik van energizers voor de leerlingen en voor je zelf.
  • Je weet waar je inspiratie voor energizers vandaan kan halen.
  • Je hebt ideeën opgedaan hoe de energizers met de rest van het team te delen zijn.
  • Je krijgt enthousiaste en gemotiveerde leerlingen, zowel creativiteit als concentratie worden gestimuleerd.

Begin november werd er bij het journaal een item gewijd aan de positieve effecten van bewegen in de klas op de schoolcijfers. Naast de praktijk wijst nu ook de wetenschap uit dat meer bewegen in de klas positieve effecten heeft op de leerprestaties.

Werkwijze

Deze workshop bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst staat in het teken van het ontdekken welk soort energizers er zijn en wanneer je die in kan zetten. Je gaat daarbij vooral ook zelf aan de slag met energizers. De tweede bijeenkomst is vooral bedoeld om de struikelblokken te tackelen, nieuwe ideeën op te doen en ervaringen met elkaar te delen. Na afloop krijg je toegang tot een besloten community. Daar word je gevoed met nieuwe tips en houd je elkaar op de hoogte van wat er speelt in de praktijk.

De ervaring leert dat de borging binnen de school of VVE nog beter lukt als twee collega’s samen aan de workshop deelnemen. Zij kunnen elkaar scherp houden en de rest van het team enthousiasmeren.

Maatwerk met een eigen team is mogelijk. Neem daarvoor contact op met Janneke Oussoren joussoren@hetabc.nl of Lotte 't Lam ltlam@hetabc.nl

Wil je meer informatie of direct contact?

We komen graag in contact:

Janneke Oussoren
Relatiemanager

06 - 31 63 15 59

joussoren@hetabc.nl

Mijn profiel

Lotte ’t Lam
Onderwijsadviseur

06 83140903

ltlam@hetabc.nl

Mijn profiel

"Het is leuker en

kinderen scoren beter."