Taal en Wetenschap & Technologie

Leer meer over de verschillende mogelijkheden om taalonderwijs betekenisvol te maken met W&T én om W&T onderwijs te verrijken met taalaanbod. 

Lessen wereldoriëntatie lenen zich uitstekend voor het uitbreiden  van de taalvaardigheid. Het werken met echte materialen, samenwerken, nadenken en verwoorden bieden daar immers prachtige kansen voor. Het vakgebied W&T heeft bovendien een eigen vaktaal die kinderen niet zo gauw leren buiten de lessen om. Hoe meer een kind zich in die vaktaal thuis voelt, hoe meer hij of zij zich ook thuis zal voelen in de wereld van wetenschap en technologie. Al met al drie goede redenen om je lessen 'taalbewust' te geven.

Bij Het ABC kun je terecht voor workshops en trainingen om je taalonderwijs betekenisvol te maken met W&T én om W&T onderwijs te verrijken met taalaanbod:

  • Voor taalzwakke kinderen en nieuwkomers biedt de visuele en ervaringscontext van Wetenschap & Technologie mogelijkheden voor vakgericht taalonderwijs en taalgericht vakonderwijs.
  • Gespreksvoering bij Wetenschap & Technologie kan bijdragen aan de taalvaardigheid en hogere orde denken van alle kinderen: jong en oud en taalzwak en taalsterk.
  • Projectmatig werken bij Wetenschap & Technologie is een betekenisvolle contact voor het vergroten van de leesvaardigheid (begrijpend lezen en bronnenonderzoek).
  • Teksten schrijven en structureren is essentieel bij het uitvoeren van projecten bij Wetenschap & Technologie en kan in deze context stap voor stap worden aangeleerd.

Voor advies en meer informatie over workshops of trainingen kan contact worden opgenomen met Froukje Hoobroeckx of Dylan Hyman.

Wilt je meer weten hierover?

Dylan Hyman
Onderwijsadviseur Wetenschap en Technologie

06-30 95 03 80

dhyman@hetabc.nl

Mijn profiel

 

Froukje Hoobroeckx
Onderwijsadviseur

0631631583

fhoobroeckx@hetabc.nl

Mijn profiel