Het ABC is een bruisend Amsterdams expertisecentrum voor het onderwijs (PO en VO) met landelijke zichtbaarheid. Met hoofd, hart en handen richten we ons op continue kwaliteitsverbetering in het onderwijs en willen we alle kinderen de beste kansen geven. Met ruim vijftig deskundige kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen, taal-reken- en gedragsdeskundigen zorgen we elke dag weer dat alle talenten optimaal worden benut. Altijd in de context van de school, de leerkracht, de leerling en de ouders.
Direct na de zomervakantie zijn wij weer druk met de Kernprocedure LWOO-PRO. Daarom zoeken wij een

(Startende) Psychologen of Orthopedagogen met een diagnostiek aantekening
(BAPD of NVO)

Om ons te helpen met het afnemen van zowel individueel (WISC/WNV/SON) als groepsgewijs intelligentie onderzoek (ADIT).

Dit is op tijdelijke basis maar een uitbreiding naar een jaarcontract (en langer) is mogelijk voor hen met wie we fijn samenwerken en die het leuk vinden om ná de kernprocedure verder te gaan als begeleider van leerlingen voor ontwikkeling van de executieve functies.

Wat moet je doen?

De Kernprocedure LWOO-PRO geldt voor de leerlingen die de overstap maken naar het VMBO (basis/kader) of het Praktijkonderwijs in Amsterdam. Bij deze leerlingen worden in groep 8 extra onderzoek afgenomen. Hieronder vallen intelligentieonderzoek en sociaal-emotioneel onderzoek (SEM). Het ABC neemt deze extra onderzoeken af met betrekking tot aanvraag voor leerwegondersteuning (LWOO) of praktijkonderwijs (PRO).

Daarvoor zoeken wij psychologen en/of orthopedagogen die in het bezit van een diagnostiekaantekening (BAPD / NVO) én die ruime ervaring hebben met het afnemen van de WISC III of V en WNV of SON (noodzakelijk).

Deze ervaring heb je opgedaan door eerdere werkervaring of door veel oefening tijdens je stage. Het is belangrijk dat je tijdens je stage niet alleen hebt meegekeken maar dat je regelmatig zelfstandig deze testen hebt afgenomen. Ook is het belangrijk dat je gewend bent om voor een groep kinderen te staan en hen duidelijk en rustig kan uitleggen wat de bedoeling is. Ervaring met het onderwijs en/of moeilijk lerende kinderen is een pré.

Dus;

Ben je net klaar met je studie en op zoek naar een tijdelijke baan waar je (nog meer) ervaring op kunt doen m.b.t. je diagnostiek? Dan hebben wij je nodig voor ten minste 3 en maximaal 5 dagen per week voor het afnemen van deze testen op de scholen van Amsterdam vanaf begin september t/m eind november. Met eventuele uitloop tot eind december/januari 2020.

Als je wordt geselecteerd kom je in het Kernprocedure LWOO-PRO team van Het ABC. Dit zijn enthousiaste en gedreven professionals met een hart voor het onderwijs. Je fietst de hele stad Amsterdam door van school naar school. Het ABC fungeert als thuisbasis voor het uitwerken van onderzoeken en om samen overleg te voeren over de voortgang en planning van het project, maar er is ook de mogelijkheid om de onderzoeken thuis uit te werken.

Wij bieden:

Je krijgt een 0-urencontract voor de maanden dat je voor ons werkt. Salaris conform cao AOJ schaal 7 (€ 2124,- op basis van full time dienstverband) opgehoogd met vakantiedagencompensatie van 9,6% , vakantiegeld van 8% en reiskosten per dagvergoeding van € 3,45 voor als je buiten Amsterdam woont en € 3,96 voor dienstreizen.

Reageren?

Lijkt het je leuk ons Kernprocedureteam te versterken vanaf begin september? Stuur dan je CV en motivatie naar Carla Groen (P&O van Het ABC): werkenbij@hetabc.nl. Het liefst vóór 15 juli. Graag alleen reageren als je (bijna) je diagnostiekaantekening hebt. Let op: Als je reageert in de tijd dat de scholen zomervakantie hebben dan zul je niet direct een reactie ontvangen omdat ons kantoor dan gesloten is. Voor meer informatie zie de website van Het ABC www.hetabc.nl